Skip to main content

Πετρόπουλος: Σε ποιους θα δοθεί το έκτακτο επίδομα

Πιθανώς θα καταβληθεί και σε όσους εκκρεμεί η έκδοση της σύνταξης. Το ΕΚΑΣ θα δοθεί με τη σύνταξη Ιανουαρίου και εκείνους που το χάνουν από το 2017.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί το έκτακτο επίδομα και σε όσους εκκρεμεί η έκδοση της σύνταξής τους άφησε σήμερα Δευτέρα ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, άλλα και στους ανασφαλίστους που παίρνουν επίδομα από τον ΟΓΑ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι το επίδομα θα καταβληθεί στις 22 Δεκεμβρίου, και ξεκαθάρισε ότι θα δοθεί σε όσους παίρνουν 850 ευρώ μεικτά, είτε από μια σύνταξη, είτε από το άθροισμα δυο συντάξεων, είτε κύριων, είτε κυρίας και επικουρικής. Επίσης, όπως αποσαφήνισε ο υφυπουργός, η σύνταξη χηρείας θα αθροίζεται με την κύρια σύνταξη. Ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι το επίδομα δεν θα φορολογηθεί.

Επίσης διευκρίνισε ότι δεν θα παρακρατηθεί από τη σύνταξη Ιανουαρίου, που καταβάλλεται στις 22 Δεκεμβρίου, το πόσο της απώλειας του ΕΚΑΣ για τους περίπου 240.000 συνταξιούχους που το χάνουν από 1ης Ιανουαρίου 2017.