Skip to main content

Πετρόπουλος: Παίρνουν διπλή σύνταξη 250.000 συνταξιούχοι

Το φαινόμενο διπλών και τριπλών συντάξεων αφορά κυρίως γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς, οι οποίοι ταυτόχρονα είναι ασφαλισμένοι και στο Δημόσιο.

Περίπου 250.000 συνταξιούχοι, που αντιστοιχεί στο 9,5% του συνόλου, λαμβάνουν διπλές συντάξεις, 10.600 συνταξιούχοι, δηλαδή το 0,5%, τρεις συντάξεις, ενώ το 90% των ασφαλισμένων παίρνει μόνο μία σύνταξη.

Αυτά τα στοιχεία κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, που κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το θέμα των πολλαπλών συντάξεων για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις σε βάρος των ασφαλισμένων.

Όπως είπε το κυβερνητικό στέλεχος, το φαινόμενο διπλών και τριπλών συντάξεων αφορά κυρίως γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς, οι οποίοι ταυτόχρονα είναι ασφαλισμένοι και στο Δημόσιο, ενώ στις διπλές συντάξεις μπορεί να περιλαμβάνονται και οι συντάξεις χηρείας.

Ο ίδιος επεσήμανε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι με το νόμο που ψηφίστηκε, η διαφορά αυτή δεν υπάρχει και κάθε συνταξιούχος θα παίρνει τη σύνταξή του ανάλογα με τις εισφορές που έχει καταβάλει.