Skip to main content

Πετρόπουλος: Οι εισφορές του ΕΦΚΑ είναι πάνω στο καθαρό εισόδημα

Οι εισφορές είναι πάνω στο καθαρό εισόδημα και όχι σε κάποιο που λογίζεται ως καθαρό ή λογίζεται ως εισόδημα, ενώ δεν υπάρχει, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι εισφορές είναι πάνω στο καθαρό εισόδημα, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ και το νέο ασφαλιστικό, κατά την ομιλία τουσε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο κ. Πετρόπουλος επεσήμανε ότι για το 80% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ είναι μικρότερες οι εισφορές, σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά, ενώ πρόσθεσε ότι το 20% θα καταβάλλει υψηλότερες εισφορές.

Όπως σημείωσε, «οι εισφορές είναι πάνω στο καθαρό εισόδημα και όχι σε κάποιο που λογίζεται ως καθαρό ή λογίζεται ως εισόδημα, ενώ δεν υπάρχει».

Επεσήμανε ακόμη ότι, κάτι τέτοιο συνέβαινε με τις διάφορες ασφαλιστικές κατηγορίες που υπήρχαν πριν «και για αυτό οδηγηθήκαμε σε 350.000 ανασφάλιστους στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών, που καλούταν να πληρώσουν στην βάση τεκμαρτών εισοδημάτων που δεν υπήρχαν».

Ακόμη, τόνισε ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στο να αντιμετωπίσει την εισφοροδιαφυγή και την φοροδιαφυγή, ώστε να δημιουργήσει ένα πιο δίκαιο σύστημα.

Νωρίτερα, ένταση είχε επικρατήσει στον χώρο του Επιμελητηρίου, έξω από τον οποίο είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ Ηρακλείου. Τα μέλη του ΠΑΜΕ κατάφεραν να μπουν στο Επιμελητήριο για να διαμαρτυρηθούν, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησαν.