Skip to main content

Πετρόπουλος: Περπατώ και οι καταστηματάρχες μου λένε «σωθήκαμε»

Στην επίθεση της Χριστοφιλοπούλου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση απάντησε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τα επιδοκιμαστικά σχόλια των καταστηματαρχών λόγω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης υποστήριξε ότι λαμβάνει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.

«Χθες, επειδή συνηθίζω να περπατώ στους δρόμους της Αθήνας, πηγαίνω με τα πόδια συζητώ με τον κόσμο βγήκαν από τα καταστήματά τους επαγγελματίες, ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται, και μου είπανε "σωθήκαμε. Επιτέλους θα πληρώνουμε εισφορές". Eπειδή αυτοί δεν κατέβαλαν εισφορές, διότι το ύψος ήταν δυσθεώρητο, 700 και 800 ευρώ. Δεν κατέβαλλαν εισφορές διότι ήταν αδύνατο να τις καταβάλλουν» δήλωσε ο υφυπουργός απαντώντας στην επίθεση που του άσκησε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Η ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση έχει καταντήσει Γολγοθάς για ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Ένα μάτσο περικοπές για τους συνταξιούχους, ένα κάρο εισφορές για τους ασφαλισμένους που αν προσθέσει κανείς σε αυτές και τη φορολογία, καταντά δημευτικό το αποτέλεσμα» είχε δηλώσει νωρίτερα από το βήμα της Βουλής η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατήγγειλε ότι επικρατεί ένα «απίστευτο διοικητικό αλαλούμ στον ΕΦΚΑ που ξεκινά από τα μπλοκάκια και τη ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση και με την οποία χάνουν όλοι. Και το κράτος, και οι επιχειρήσεις και οι απασχολούμενοι με μπλοκάκια, με αποτέλεσμα μαύρη εργασία και ανεργία. Και κλείνουν δραστηριότητες και απολύουν οι επιχειρήσεις και υπάρχει και τεράστια διοικητική ανασφάλεια διότι έχει προκύψει χάος στον ΕΦΚΑ».