Skip to main content

Πετρόπουλος: Δεν ανέχομαι να πληρώνω λιγότερα από εργάτη

Ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα Ταμείο που δεν έχει ελλείμματα, ακόμη και τα «ευγενή» ταμεία.

«Δεν ανέχομαι εγώ, με τόσα χρόνια δικηγορίας, να πληρώνω 1.900 ευρώ ασφάλιση ετησίως, δηλαδή λιγότερα και από τον εργάτη, και ο νέος δικηγόρος να πληρώνει 120 ευρώ περισσότερα» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα Ταμείο που δεν έχει ελλείμματα, ακόμη και τα «ευγενή» ταμεία, όπως το ΤΣΑΥ (Υγειονομικοί) και το Ταμείο Νομικών» και ότι στην πραγματικότητα καλύπτουν τα ελλείμματά τους από τους πόρους των εργατών.

«Το νομοσχέδιο υλοποιεί τις δεσμεύσεις που με την ψήφο της ΝΔ και την πίεση της ΝΔ αναλάβαμε το 2015. Η διαφορά είναι ότι εμείς βάζουμε κανόνες ισοτιμίας και η ΝΔ θέλει να στρέψει το ασφαλιστικό σύστημα στον ιδιωτικό τομέα», υπογράμμισε ο Τ. Πετρόπουλος, ο οποίος απάντησε στην κριτική που ασκείται στο νομοσχέδιο:

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει ένα δίκαιο προοδευτικό ασφαλιστικό σύστημα, αλλά τώρα είμαστε εδώ που είμαστε. Είμαστε στα βάθη της ερήμου και πρέπει να μοιράσουμε δίκαια το λίγο ψωμί, το λίγο νερό και το λίγο αλάτι που έχουμε. Και το κάνουμε δίκαια. Αν κάποιος έχει να μας πει ότι στηρίζουμε περισσότερο κάποια τάξη, ας μας το πει να το δούμε. Αλλά να βγαίνουν πανεπιστημιακοί και να μας λένε ότι δεν πρέπει να πληρώνουν οι πλούσιοι, αυτό που οδηγεί;». «Η πολιτική σκοπιμότητα υπερκέρασε την πολιτική ευθύνη. Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω», εκτίμησε ο υφυπουργός Εργασίας για τους πανεπιστημιακούς.