Skip to main content

Πετρόπουλος από Θεσσαλονίκη: Πάνω από 60% η εισπραξιμότητα εισφορών

Στο περιθώριο της συνάντησης με παραγωγικούς φορείς ο υφυπουργός ανέφερε πως με νομοθετική ρύθμιση οι φυλακισμένοι θα μπορούν να παίρνουν σύνταξη.

Με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης συναντάται αυτήν την ώρα στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Εισερχόμενος στη σύσκεψη ο υφυπουργός ενημέρωσε για τις ασφαλιστικές εισφορές, επαναλαμβάνοντας το θετικό εισπρακτικό κλίμα.

«Έχουμε ξεπεράσει το 60% στην εισπραξιμότητα ασφαλιστικών εισφορών, ενώ πέρυσι ήμασταν στο 50% τόνισε και πρόσθεσε πως "στο πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του ΕΦΚΑ σημειώσαμε πλεόνασμα 460 εκατομμυρίων». Άλλωστε, όπως είπε, το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών έχει διαμορφωθεί κατ' αντιστοιχία με τα καθαρά έσοδα του ασφαλισμένου.

Ερωτηθείς για τον σχεδιασμό του υπουργείου για το επόμενο διάστημα, έκανε λόγο για τη ρύθμιση των οφειλών, την απαλλαγή από προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί από το παλιό σύστημα και τις υπέρογκες οφειλές στον ΕΟΠΥΥ.

Ακόμη, συμπλήρωσε πως στο προσεχές διάστημα, θα υπάρξει πρόβλεψη για να εργάζονται οι ψυχικά ασθενείς, στο πλαίσιο βελτίωσης της κοινωνικής τους επανένταξης. «Αυτό θα αφορά τις περιπτώσεις που η εργασία θα βοηθά και τους ίδιους και τη θεραπεία τους και θα συμπεραίνεται από φορείς που είναι αρμόδιοι για σχετικές πιστοποιήσεις». Παράλληλα, ο υφυπουργός ανέφερε πως με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου οι φυλακισμένοι θα μπορούν να παίρνουν σύνταξη και χαρακτήρισε την κατάργηση της συνταξιοδότησής τους «μεσαιωνικό κατάλοιπο». «Δεν το στερούνταν μέχρι τώρα μόνο οι ίδιοι οι φυλακισμένοι αλλά και οι οικογένειές τους», κατέληξε.