Skip to main content

Πετρόπουλος: Απειλή για οικονομία ενδεχόμενη πτώχευση της Μαρινόπουλος

Για απρόβλεπτες καταστάσεις στην αγορά από ενδεχόμενη πτώχευσης του ομίλου Μαρινόπουλος μίλησε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Απειλή για την οικονομία που μπορεί να δημιουργήσει απρόβλεπτες καταστάσεις στην αγορά χαρακτήρισε το ενδεχόμενο πτώχευσης του ομίλου Μαρινόπουλος ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Όπως ανέφερε «έρχεται ένα πρόβλημα εκεί που δεν το περιμένεις και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή όπου έχει τελειώσει η αξιολόγηση και αναμένεται να ξεκινήσει η ομαλή χρηματοδοτική ροή της Οικονομίας. Αυτό λοιπόν είναι απειλή».

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «η διαπλοκή είναι αντιπαραγωγική, οι ξένοι επενδυτές δεν έρχονταν στην Ελλάδα γιατί πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι άνοιγαν την πόρτα με το αζημίωτο. Οι επενδύσεις δεν έφθαναν στην Ελλάδα, γιατί κόστιζαν πριν ακόμη ξεκινήσουν».

Ανέφερε ότι «αυτήν την κυβέρνηση δεν μπορεί να την αγγίξει η διαπλοκή και ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει εξυγίανση με αφορμή την αδειοδότηση των τηλεοπτικών επιχειρήσεων».

Έκανε εκτενή αναφορά σε όλα τα μεγάλα έργα, μίλησε για την επανεκκίνηση της κατασκευής των οδικών αξόνων, όπως την ΠΑΘΕ Πάτρα - Κόρινθος, τον οδικό άξονα της Ιόνιας οδού Ιωάννινα -Αντίρριο που θα ολοκληρωθεί το 2017, αλλά και στα έργα του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Τόνισε ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν με πολύ μακρότερη από την αρχική δαπάνη για το Δημόσιο, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τους δείκτες της απασχόλησης.

Ο κ. Πετρόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φαινόμενο των τελευταίων χρόνων, την φυγή των νέων επιστημόνων τονίζοντας ότι «κεντρικό θέμα για την κυβερνση είναι η παλλινόστιση των επιστημόνων από το εξωτερικό».

Νωρίτερα συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων και επαγγελματιών από τα δύο ιδιωτικά ορυχεία λιγνίτη που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου Σερβίων Βελβεντού, οι οποίοι ζήτησαν από την κυβέρνηση να πιέσει την ΔΕΗ να συνεχίσει να παραλαμβάνει το εξορυσσόμενο ορυκτό για να μην χαθούν οι 350 θέσεις εργασίας της περιοχής. Επίσης συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων και επαγγελματικών ενώσεων της περιοχής, όπου άκουσε προβλήματα και παράπονα που σχετίζονται με το ασφαλιστικό σύστημα.