Skip to main content

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο σπουδαίος σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης

Ο Λευτέρης Καπώνης γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγί. Εργάστηκε ως σεναριογράφος στην τηλεόραση, για την οποία έγραψε τριάντα πέντε σίριαλ.

Εφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια ο γνωστός σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης, μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Λευτέρης Καπώνης εργάστηκε ως σεναριογράφος στην τηλεόραση, για την οποία έγραψε τριάντα πέντε σίριαλ, μεταξύ των οποίων: «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή», «Τζιβαέρι» «Εραστής Δυτικών Προαστίων», «Η Απλή Μέθοδος Των Τριών», «Το Σημάδι Του Έρωτα», «Ελλάς Το Μεγαλείο σου».

Ο Λευτέρης Καπώνης γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χωρίς να πάρει πτυχίο.

Από το 1981 εργάστηκε ως σεναριογράφος στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Σε σενάριά του βασίστηκαν τα σίριαλ Δίψα, Τελευταίοι Εγγονοί, 'Αφρικα, Παλίρροια, Τζιβαέρι, Το Φτερούγισμα του Γλάρου, Η Αγάπη της Γάτας (βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Πάρη Αριστείδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Νέα Σύνορα» - Α. Α. Λιβάνη) κ.ά.

Πολυγραφότατος, στις προθήκες των βιβλιοπωλείων κυκλοφορούν τα βιβλία του: «Το Σημάδι του Έρωτα», «Το Φτερούγισμα του Γλάρου», «Παλίρροια», «Τζιβαέρι».