Skip to main content

Πέθανε ο Χιώτης εφοπλιστής και μέλος της GSCC Ιωάννης Φαφαλιός

Ο Ιωάννης Δ. Φαφαλιός ήταν για πολλές δεκαετίες διευθυντής της Fafalios Ltd. στο Λονδίνο και διακρίθηκε για την μεγάλη κοινωνική προσφορά του.

 Έφυγε από την ζωή την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου ο εφοπλιστής Ιωάννης Δ. Φαφαλιός.

Ο Ιωάννης Δ. Φαφαλιός καταγόταν από τον Βροντάδο της Χίου. Ήταν από τους βασικούς συμμέτοχους με τα ξαδέρφια και τους συγγενείς του στην ισχυροποίηση της Fafalios Ltd. στο Λονδίνο, ως ένα από τους σημαντικότερους ναυτιλιακούς οίκους.

Ο Ιωάννης Δ. Φαφαλιός ήταν για πολλές δεκαετίες διευθυντής της Fafalios Ltd. στο Λονδίνο και διακρίθηκε για την τεράστια κοινωνική προσφορά του.

Η Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας (GSCC) σε ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στο γεγονός, τονίζοντας πως ο Ιωάννης Δ. Φαφαλιός αποτέλεσε ένα αξιοσέβαστο και ιδιαίτερα αγαπητό μέλος της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ιωάννης Δ. Φαφαλιός διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας για πολλά χρόνια. Τον Ιωάννη Δ. Φαφαλιό διαδέχθηκε ο γιος του, Χαράλαμπος Ι. Φαφαλιός, ο οποίος εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Συμβουλίου της GSCC το 2002 και από το 2010 έχει αναλάβει την προεδρία της GSCC.

Ο δεύτερος γιος του, ο Δημήτρης Ι. Φαφαλιός είναι Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Intercargo και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Επίσης, αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Ο Αναστάσης Ι. Φαφαλιός, ο τρίτος γιος του Ιωάννη Δ. Φαφαλιού, είναι διευθυντής στο γραφείο της Fafalios Ltd. στο Λονδίνο και Επίτροπος στην Αγία Σοφία του Λονδίνου.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00 στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κεφαλάρι. Η ταφή θα γίνει στη Χίο, στην Παναγία Μούτσαινα στον Βροντάδο, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στις 13:00.