Skip to main content

Πέταξαν τους φοροελεγκτές έξω από μπαρ της Βαλαωρίτου

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητεί τη συνδρομή της ΕΛΑΣ για τη διενέργεια ελέγχων στα νυχτερινά κέντρα

Τη συνδρομή της ΕΛΑΣ στη διενέργεια ελέγχων για τη βεβαίωση φορολογικών παραβάσεων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ζητεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας.

Αφορμή αποτέλεσε περιστατικό που σημειώθηκε σε νυχτερινό μπαρ, επί της οδού Βαλαωρίτου, όπου καταστηματάρχης και θαμώνες πέταξαν έξω τα μέλη κλιμακίου της Υποδιεύθυνσης Ερευνών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Βόρειας Ελλάδας, κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου.

Το φαινόμενο της άρνησης από καταστηματάρχες του φορολογικού ελέγχου από τα όργανα της Υποδιεύθυνσης Ερευνών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Βόρειας Ελλάδας, επαναλήφθηκε το περασμένο Σάββατο. Μόλις έλαβε σχετική πληροφόρηση, ο κ. Τσόγκας ανάθεσε στην επίκουρη Οικονομική Εισαγγελέα Βασιλική Μπούρα να αναλάβει τον συντονισμό της ΥΕΔΔΕ με τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης της ΕΛΑΣ για την ολοκλήρωση των αιφνιδιαστικών - επιτόπιων ελέγχων.

«Είναι απαραίτητο να υπάρχει εκ των προτέρων ενημέρωση από τον διευθυντή της ΥΕΔΔΕ Βόρειας Ελλάδας προς τον διευθυντή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης για τους επικείμενους φορολογικούς ελέγχους με προσδιορισμό της περιοχής όπου θα διεξαχθούν  {...}Πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες δυνάμεις για άμεση χρονικά και τοπικά επέμβαση τους σε περίπτωση παρακώλυσης φορολογικών ελέγχων» αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία.

Ακόμη επισημαίνεται ότι «είναι αναγκαίο να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία» για οποιοδήποτε παρακωλύει τους ελέγχους.