Skip to main content

Πεταλωτής: «Η κυβέρνηση δεν πολιτεύεται με βάση την τρόικα»

Η κυβέρνηση δεν κινείται και δεν πολιτεύεται με βάση την τρόικα, αλλά με βάση το δημόσιο συμφέρον και μόνο, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα.
Η κυβέρνηση δεν κινείται και δεν πολιτεύεται με βάση την τρόικα, αλλά με βάση το δημόσιο συμφέρον και μόνο, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμα ότι η συνεργασία με τους ξένους εταίρους είναι απαραίτητη, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «εκεί που πραγματικά δίνουμε λογαριασμό και απολογούμαστε είναι στον ελληνικό λαό και οφείλουμε να βάλουμε το πλαίσιό μας».

Για το εάν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ Αθήνας - Βρυξελλών, ώστε το έλλειμμα του 2009 να ανακοινωθεί μετά τις εκλογές, ο κ. Πεταλωτής τόνισε αυτό δεν έχει καμία βάση και πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Αναφορικά με το ενιαίο μισθολόγιο, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα το εφαρμόσει με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και με την ξεκάθαρη προϋπόθεση ότι δεν θα θιγεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Το χαρακτήρισε μάλιστα ζητούμενο δεκαετιών, υπογραμμίζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση των δημοσίων υπαλλήλων.

Τέλος, σημείωσε ότι «δεν θα πειραχθούν φορολογικοί συντελεστές» και ανέφερε ότι τα εναλλακτικά σενάρια που υπάρχουν για το ΦΠΑ έχουν να κάνουν με το ότι η κυβέρνηση ψάχνει να βρει τον καλύτερο τρόπο, ώστε να επιβαρυνθούν κατά το δυνατόν λιγότερο οι Έλληνες πολίτες.