Skip to main content

Εξωθούνται στο οδόστρωμα οι πεζοί σε σημείο της Εγνατίας (φωτο)

Εκτός πεζοδρομίου κινούνται αναγκαστικά οι πεζοί - Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο για όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Εκτός πεζοδρομίου κινούνται αναγκαστικά οι πεζοί που διέρχονται από την οδό Εγνατία, λίγο πριν την Αριστοτέλους, καθώς στο σημείο έχουν τοποθετηθεί τα τελευταία περίπου δύο χρόνια προστατευτικό δίχτυ και κορίνες. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο για όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Το ζήτημα ανέδειξε, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος άσκησε κριτική στον δήμο Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας με σκωπτικό τρόπο (δείτε τη φωτογραφία) πως, παρότι πριν δυόμιση μήνες υπήρξε καταγγελία από δημότη για την κατάσταση του πεζόδρομου, ο δήμος αντικατέστησε δύο ημικατεστραμένες κορίνες με... δύο ολοκαίνουργιες.

«Στο... πεζοδρόμιο της φωτογραφίας, στην καρδιά της πόλης, στην Εγνατία λίγο πριν την Αριστοτέλους, κάθε μέρα εδώ και δύο, ίσως και περισσότερα χρόνια, οι πεζοί μετακινούνται όπως πολύ χαρακτηριστικά αποτυπώνεται στη φωτογραφία. Στην πραγματικότητα μετακινούται εκτός πεζοδρομίου, πάνω στο οδόστρωμα, με ό,τι κινδύνους ενέχει αυτό για την ασφάλειά τους, καθώς έχουν τοποθετηθεί από τότε προστατευτικό δίχτυ και κορίνες, προκειμένου να αντικατασταθούν 3-4 κατεστραμένες πλάκες και να αποκατασταθεί η λακούβα που δημιουργήθηκε. Οι συμπολίτες μας δε, που μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, σχεδόν δεν έχουν δυνατότητα προσπέλασης του εν λόγω σημείου», σχολιάζει ο κ. Γαλαμάτης.

«Πριν 2,5 μήνες περίπου ανέδειξε την επικινδυνότητα του σημείου και ο Iason Bantios, ενώ νομίζω ότι απευθύνθηκε και προς το δήμο. Τελικά έστω κι αργά, ο δήμος ενήργησε, όπως φαίνεται στην άλλη φωτογραφία. Σήμερα αντικατέστησε δύο ημικατεστραμένες κορίνες με δύο ολοκαίνουριες!», καταλήγει.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Γαλαμάτη στο Facebook: