Skip to main content

Περού: Επιχείρησαν να λιντσάρουν δημοσκόπους ως εμπόρους οργάνων

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται αστυνομικοί να ρίχνουν δακρυγόνα στο πλήθος και να πυροβολούν στον αέρα

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και περίπου 40 άνθρωποι συνελήφθησαν σε μια παραγκούπολη του Περού, καθώς εξαγριωμένο πλήθος προσπάθησε να λιντσάρει δύο εργαζόμενους εταιρείας δημοσκοπήσεων, όταν κυκλοφόρησε η φήμη πως έσφαζαν μικρά παιδιά για να τους κλέψουν τα όργανα.

Ο στρατηγός της αστυνομίας Ούγκο Μπεγκάσο, είπε ότι οι φήμες που διαδόθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι είχαν βρεθεί δολοφονημένα παιδιά χωρίς όργανα. Η μαζική υστερία που προκλήθηκε στην παραγκούπολη Ουαϊκάν, στα περίχωρα της Λίμα, οδήγησε τους κατοίκους να βάλουν στο στόχαστρο δύο εργαζόμενους σε εταιρεία δημοσκοπήσεων που έκαναν έρευνα από πόρτα σε πόρτα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν τους δύο εργαζόμενους από το πλήθος, σώους και αβλαβείς. Ωστόσο οι κάτοικοι επιτέθηκαν κατόπιν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου είχαν μεταφερθεί τα παρ' ολίγον θύματα, για δική τους προστασία.

Η αστυνομία ερευνά τον θάνατο μιας γυναίκας από το Ουαϊκάν, η οποία πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κατά τις ταραχές.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται αστυνομικοί να ρίχνουν δακρυγόνα στο πλήθος και να πυροβολούν στον αέρα. Πολλοί άνθρωποι τρέχουν εδώ κι εκεί ουρλιάζοντας ενώ κάποιοι άνδρες εκτοξεύουν πέτρες.