Skip to main content

Περιστέρης: Τις επόμενες εβδομάδες οι υπογραφές για την Εγνατία Οδό

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομίλου εκκρεμεί σειρά προαπαιτούμενων που πρέπει να εκπληρωθούν από την πλευρά του Δημοσίου

Την εκτίμηση πως η υπογραφή της σύμβασης με το ΤΑΙΠΕΔ για την Εγνατία Οδό μπορεί να συντελεστεί εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων διατύπωσε από το βήμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Γιώργος Περιστέρης.

Προσέθεσε βεβαίως ότι η παραπάνω κίνηση δεν σημαίνει και ανάληψη του έργου, καθώς εκκρεμούν σειρά προαπαιτουμένων που πρέπει να εκπληρωθούν από την πλευρά του Δημοσίου.

Ερωτώμενος σχετικά με τη σύμβαση της Αττικής Οδού, όπου και πάλι ο όμιλος ΓEΚ Τέρνα έχει ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής, εκτίμησε πως παρά την εκκρεμούσα προσφυγή στο ΣτΕ, η σύμβαση για ανάληψη του δρόμου θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και πάντως πριν τη λήξη του 2024.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον ΒΟΑΚ, όπου ο όμιλος ως γνωστόν υπερίσχυσε στον σχετικό διαγωνισμό, ανέφερε πως δεν έχει εκδοθεί το επίσημο πρακτικό εκ μέρους του ΥΠΟΜΕ και άρα δεν έχουν ξεκινήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες ανακήρυξης του ομίλου ως προσωρινού αναδόχου.

Ο κ. Περιστέρης ανέφερε πως η μεγέθυνση του κλάδου παραχωρήσεων αποτελεί ένα ισχυρότατο asset για το οποίο ο όμιλος εξετάζει διάφορες εκδοχές, ως προς το financial engineering του τομέα. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης έγινε εκτεταμένη αναφορά στις πρότυπες προτάσεις που έχει καταθέσει ο όμιλος όσον αφορά στις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, όσο και στον δρόμο Ελευσίνα - Οινόφυτα, με τον κ. Περιστέρη ωστόσο να υπογραμμίζει πως δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών.

Πηγή: Capital.gr