Skip to main content

Πάνω από 60 οι νεκροί από τη χημική επίθεση στη Ντούμα της Συρίας(vid)

Οι χημικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο και επέφεραν τον θάνατο τουλάχιστον 60 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 1.000.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχουν βρει μέχρι στιγμής το θάνατο και πάνω από 1.000 έχουν τραυματιστεί από τις επιθέσεις με χημικά όπλα στην ανταρτοκρατούμενη πόλη Ντούμα, για την οποία κατηγορείται το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Άσαντ.

Οι χημικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο και είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 60 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 1.000 άλλων στην ανατολική Γούτα της Συρίας.

 

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Οργανώσεων Ιατρικής Φροντίδας, ένας συνασπισμός διεθνών οργανώσεων αρωγής που χρηματοδοτεί νοσοκομεία στη Συρία και ο οποίος εδρεύει εν μέρει στο Παρίσι, ο απολογισμός των νεκρών από τις επιθέσεις το Σαββατοκύριακο είναι πιθανό να αυξηθεί. 

«Οι αριθμοί εξακολουθούν να αυξάνονται καθώς οι εργαζόμενοι σε οργανώσεις παροχής βοήθειας προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπόγειες περιοχές όπου έχει εισέλθει το αέριο και εκατοντάδες οικογένειες είχαν αναζητήσει καταφύγιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

Σημειώνεται ότι για την επίθεση στη Ντούμα ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δείτε το video του Euronews: