Skip to main content

Περισσότεροι από 500 σεφ έρχονται να εντυπωσιάσουν στη Θεσσαλονίκη

Οι μάγειρες θα επιδείξουν τις ικανότητές τους και θα ανταγωνιστούν ευγενώς στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης.

Η ανάδειξη της πλούσιας ελληνικής κουζίνας και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά είναι ο στόχος του Διεθνή Διαγωνισμού Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης που διοργανώνεται για 10η φορά από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, στα πλαίσια της 26ης Detrop.

Ο Διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies), θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου στο Περίπτερο 3 των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) – HELEXPO.

Περισσότεροι από 500 ταλαντούχοι σεφ αναμένεται να συγκεντρωθούν σε αυτό το συναρπαστικό γαστρονομικό σημείο συνάντησης για να επιδείξουν τις ικανότητές τους και να ανταγωνιστούν ευγενώς σε  34 διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες, σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νoτίου Ευρώπης διοργανώνεται από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος κάθε δύο έτη και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πολύχρονης παράδοσης της Λέσχης παγκοσμίως. Συνιστά τη μεγάλη γιορτή των επαγγελματιών του κλάδου και είναι μέρος της συνεχούς προσπάθειας που κάνουν οι σεφ της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του εμπλουτισμού της Ελληνικής γευσιγνωσίας.