Skip to main content

Περισσότεροι από 250 εκθέτες σε Infacoma και Aqua-Therm

Ξεκινά την Πέμπτη το εκθεσιακό «δίδυμο» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης - Η διεθνούς φήμης Aqua-Therm θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Με περισσότερους από 250 εκθέτες –εκ των οποίων οι ξένοι προέρχονται από 17 χώρες- ξεκινά την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου το εκθεσιακό «δίδυμο» των Infacoma και Aqua-Therm, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 του μηνός. Οι δύο εκθέσεις, όπου παρουσιάζονται ο κλάδος της δόμησης και η βιομηχανία θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού, καταλαμβάνουν 11.000 τ.μ. και αναπτύσσονται στα περίπτερα 13 και 15. Στις Infacoma και Aqua-Therm θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, και hosted buyers (ξένοι εμπορικοί επισκέπτες) από την Κύπρο, τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και την πΓΔΜ, οι οποίοι έχουν προσκληθεί από τη ΔΕΘ-Helexpo και θα έχουν επαφές με Έλληνες εκθέτες.

Η διεθνούς φήμης Aqua-Therm θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι προϊόν της συνεργασίας της ΔΕΘ-Helexpo με τη Reed Messe Wien, αυστριακή θυγατρική του μεγαλύτερου εκθεσιακού ομίλου στον κόσμο, της Reed Exhibitions. Αποτελεί μια από τις πλέον εξειδικευμένες εκθέσεις για τους κλάδους της οικιακής και βιομηχανικής θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και της διαχείρισης νερού. Μεταξύ των εκθετών της μάλιστα θα βρεθούν σημαντικές επιχειρήσεις της εγχώριας βιομηχανίας πλαστικών, που θα φιλοξενηθούν στο περίπτερο 15.

Η δε Infacoma κλείνει 33 χρόνια ιστορίας και συνιστά τη μοναδική έκθεση στον χώρο της δόμησης και των κατασκευών, που επιδεικνύει μάλιστα εντυπωσιακές αντοχές παρά τη δύσκολη περίοδο που περνά ο κλάδος. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στις δύο εκθέσεις, παρόλο που η οικοδομή αντιμετωπίζει προβλήματα. Infacoma και Aqua-Therm όμως αντανακλούν φέτος τα θετικά μηνύματα που λαμβάνει ο κλάδος της δόμησης κυρίως από το τουριστικό μέτωπο και την επενδυτική του κινητικότητα.

Παράλληλα, προβάλλουν όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και μορφές ενέργειας, που είναι προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής για βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του εκθεσιακού «διδύμου», θα στηθεί το DPOINT Green Village, ένα «πράσινο» πρότζεκτ που διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo και το Interiors from Greece, το οποίο εστιάζει στη βιωσιμότητα, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση νέων πόρων. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εικονική περιήγηση στο 0+ HOUSE, ένα σπίτι που εναρμονίζεται με τις «πράσινες» πρακτικές και είναι 100% αειφόρο (βιωσιμότητα και χαμηλές εκπομπές CO2). Θα πραγματοποιηθεί δε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του περιπτέρου 13. Παράλληλα θα διοργανωθεί το συνέδριο DPOINT GREEN CONFERENCE, που θα φιλοξενήσει επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς, οι οποίοι σχετίζονται με την πράσινη δόμηση και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Με την ευκαιρία των δύο εκθέσεων η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, κα Θεοδώρα Τζάκρη, θα βρεθεί την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο Περίπτερο 13 (χώρος εκδηλώσεων DPOINT Green Village), όπου θα μιλήσει για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου ΕΣΠΑ, ως μοχλό ανάπτυξης της βιομηχανίας.

Οι δύο εκθέσεις θα λειτουργήσουν την Πέμπτη, την Παρασκευή και την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 20:00 και το Σάββατο από τις 11:00 έως τις 21:00.