Skip to main content

Περίπου 70.000 τα πτώματα στην Αϊτή

Περίπου 70.000 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια και ενταφιαστεί σε ομαδικούς τάφους στην Αϊτή μετά τον καταστροφικό σεισμό της Τρίτης.
Περίπου 70.000 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια και ενταφιαστεί σε ομαδικούς τάφους στην Αϊτή μετά τον καταστροφικό σεισμό της Τρίτης, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός της κυβέρνησης της χώρας Κάρολ Τζόζεφ.

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν-Μαξ Μπελρίβ είχε ανακοινώσει τον ενταφιασμό 25.000 πτωμάτων.

Η αϊτινή κυβέρνηση κήρυξε παράλληλα την Κυριακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα ως τα τέλη Ιανουαρίου, όπως επίσης και περίοδο εθνικού πένθους 30 ημερών, έως τις 17 Φεβρουαρίου, κατά την οποία οι σημαίες στα επίσημα κτίρια της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε την πραγματοποίηση συνόδου στο Μόντρεαλ στις 25 Ιανουαρίου στην οποία θα μετάσχουν οι δωρήτριες χώρες, οι οποίες θα συμβάλουν στη βοήθεια προς τη δοκιμαζόμενη Αϊτή.

Η σύνοδος θα διεξαχθεί παρουσία του πρωθυπουργού της Αϊτής Ζαν-Μαξ Μπελρίβ και της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, προσθέτει η καναδική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Η σύνοδος του Μόντρεαλ θα εξυπηρετήσει στον σχεδιασμό της ανοικοδόμησης της χώρας αυτής της Καραϊβικής και στο να εξασφαλιστεί ότι «ο ΟΗΕ θα συντονίσει τη διεθνή βοήθεια προς το καλύτερο όφελος του λαού της Αϊτής», δήλωσε ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών Λόρενς Κάνον.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ