Skip to main content

Περιορίστηκαν οι πυρκαγιές στη Ρωσία

Η ρωσική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι οι πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα έχουν περιοριστεί, ωστόσο συνεχίζουν να κατακαίουν περισσότερα 100.000 εκτάρια στο δυτικό τμήμα της χώρας.
Η ρωσική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι οι πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα έχουν περιοριστεί. Παρόλα αυτά συνεχίζουν να κατακαίουν περισσότερα 100.000 εκτάρια στο δυτικό τμήμα της χώρας, ενώ έχουν κοστίσει τη ζωή σε 30 ανθρώπους και έχουν καταστρέψει ολόκληρα χωριά.

«Η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά τις τελευταίες ώρες και είναι υπό έλεγχο», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων Ιρίνα Αντριάνοβα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.«Τις δύο τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις του υπουργείου κατάφεραν να μην αφήσουν να καεί κανένα σπίτι και απέφυγαν την απώλεια ανθρώπινων ζωών», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό σήμερα το πρωί οι νεκροί ήταν 28, όμως αργότερα ανακαλύφθηκαν ακόμα δύο πτώματα ανεβάζοντας τους νεκρούς στους 30. Οι δασικές υπηρεσίες της ρωσικής ΄Απω Ανατολής ανακοίνωσαν πάντως σήμερα το πρωί ότι οι φωτιές έχουν καταστρέψει περίπου 100.000 εκτάρια τάιγκας και 300.000 εκτάρια μη δασικών περιοχών.

Σύμφωνα με την Αντριάνοβα 180.000 άνδρες και περισσότερα από 3.000 οχήματα, ελικόπτερα και στρατιώτες μάχονται κατά των πυρκαγιών, ενώ το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι 1.875 κατοικίες έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν από τη μεριά τους ότι ο καύσωνας που πλήττει τη δυτική Ρωσία εδώ και ένα μήνα δεν θα υποχωρήσει ούτε αυτή την εβδομάδα.
Η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Παρασκευή στην κεντρική Ρωσία.