Skip to main content

Περιορισμένης διάρκειας ζωής το νέο ασφαλιστικό, λέει ο ΛΑΟΣ

Ο ΛΑΟΣ δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό, γιατί είναι μία ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια με περιορισμένη χρονική διάρκεια ζωής, τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ο ΛΑΟΣ δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό γιατί είναι μία ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια με περιορισμένη χρονική διάρκεια ζωής, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ΝΕΤ 105,8, τονίζοντας ότι το κόμμα του έχει καταθέσει πρόταση για ένα νέο ασφαλιστικό που λύνει δια παντός τα χρονίζοντα προβλήματα.

Αναφερόμενος στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και υπερασπιζόμενος ουσιατικά την επιλογή να το στηρίξει, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι αποσκοπούν στο να εξισορροπήσουν την κατάσταση στα δημοσιονομικά, ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανείων.

«Υπάρχει, όμως, και ένας άλλος δρόμος», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και διευκρίνισε πως «είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, η οποία μπορεί να μας εξασφαλίσει την έξοδό μας από την κρίση ταυτόχρονα με την αποπληρωμή των υποχρεώσεών μας».

Εκτίμησε πως «η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και δεν μπορεί να μας οδηγήσει στην ανάπτυξη με όσα φέρνει στο Κοινοβούλιο», και προς τούτο ο ίδιος πρότεινε -όπως είπε- μια «κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης αποτελούμενη από τους καλύτερους, στον τομέα τους, ανθρώπους, αποδεκτούς από όλα τα πολιτικά κόμματα - όσα θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια».

«Υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι δεν θέλουν, ώστε να κατορθώσουμε σύντομα να ορθοποδήσουμε. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να βρούμε χρήματα από άλλες αγορές. Να επιστρέψουμε την πρώτη δόση του δανείου και να αποχωρήσουμε από το Μνημόνιο βαδίζοντας τον δικό μας δρόμο. Και το προτείνω αυτό βλέποντας πως πολλά μέτρα της κυβέρνησης επιβάλλονται με άλλοθι το ΔΝΤ, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι», ανέφερε ο πρόεδρος κ. Καρατζαφέρης.

Υποστήριξε επίσης ότι «ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι εργατικός και ευφυής άνθρωπος, όμως δεν κάνει για τη συγκεκριμένη δουλειά, όπως και πολλοί άλλοι υπουργοί του κ. Παπανδρέου» και επανέλαβε ότι «ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή ομάδα πρώτης γραμμής με κοινή αποδοχή, που θα αποδώσει έργο και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα». Το κόμμα του, όπως είπε, δεν θα μετείχε σε μια τέτοια κυβέρνηση, αλλά θα τη στήριζε. Επιπλέον, εξέφρασε φόβους για κοινωνική έκρηξη.

«Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε, γιατί όλοι μας έχουμε ευθύνη απέναντι στην ιστορία και το μέλλον των παιδιών μας. Αυτό ήταν και η κεντρική ιδέα της επιστολής που έστειλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό, αναλύοντας κάποια φαινόμενα, που με φοβίζουν ιδιαίτερα. Το πώς, δηλαδή, θα μπορέσει η κυβέρνηση να ελέγξει και να προλάβει τις προκλήσεις - αλλά και προσκλήσεις- για εξέγερση. Βλέπετε πως σε κάθε μου εμφάνιση, όπου και αν προσκληθώ, κρατώ ένα χαμηλό προφίλ, ρίχνω τους τόνους, ψάχνω για αυτό το «μίνιμουμ» συνεννόησης», είπε.

Κάλεσε, δε, τα κόμματα και τους φορείς στην παρούσα φάση να αποκλείσουν τον υπερθετικό βαθμό στις αντιδράσεις τους και τόνισε ότι αυτό το περιεχόμενο είχε και η πρόταση που έκανε προς τον πρωθυπουργό για μια συνάντηση με τους εκδότες του Τύπου και τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών, ώστε να συμφωνηθεί να κρατηθούν ήπιοι τόνοι απέναντι στις προσκλήσεις για βία.

Αναφερόμενος στους αποκλεισμούς των λιμανιών, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι «έχουν το ίδιο κοινό αποτέλεσμα με τις τρομοκρατικές ενέργειες. Αποτρέπουν τον τουρίστα να έρθει στην Ελλάδα, να ταξιδέψει». Διατύπωσε, δε, την εκτίμηση πως «αν καταστραφεί ο τουρισμός μας δεν βλέπω από πού θα μπορέσουμε να βρούμε μια ελπίδα για να βγούμε από την κρίση».

 Τέλος, σχετικά με τις δημοτικές εκλογές είπε πως έχει κάνει πρόταση στον κ. Σαμαρά, να συγκεντρωθούν όλα τα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης και να προχωρήσουν σε μια συμφωνία, ώστε να κατεβάσουν υποψηφίους κοινής αποδοχής, που θα μπορέσουν να διεκδικήσουν με επιτυχία, τόσο τις δημαρχίες όσο και τις περιφέρειες.