Skip to main content

Περιοδεία Μπακογιάννη στην Κρήτη

Με στόχο την προπαρασκευή συνεδρίου του κόμματός της για τον ερχόμενο Μάιο, περιοδεύει στην Κρήτη η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Με στόχο την προπαρασκευή συνεδρίου του κόμματός της για τον ερχόμενο Μάϊο, περιοδεύει στην Κρήτη η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας (ΔΗΣΥ), Ντόρα Μπακογιάννη, και συμμετέχει σε προσυνεδριακές συναντήσεις, απευθύνοντας μήνυμα πως η ίδια και το κόμμα της «θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα τη γνώμη των πολιτών, τη συμμετοχική διαδικασία και την οριζόντια σχέση περιφέρειας με κέντρο λήψης αποφάσεων».

Από το Ρέθυμνο, όπου το μεσημέρι συναντήθηκε με φίλους και στελέχη της ΔΗΣΥ η κ. Μπακογιάννη συνοδευόμενη από τους βουλευτές Χρήστο Μαρκογιαννάκη (Χανίων) και Λευτέρη Αυγενάκη (Ηρακλείου), υποστήριξε πως δεν θα αφήσουν κανένα θέμα του νησιού να μείνει στην αφάνεια. «Προβλήματα που απασχολούν την αγορά, τα δημόσια έργα, τις επιδοτήσεις, τα νοσοκομεία και τις επιχειρήσεις, θα φτάνουν από τη βάση, τους πολίτες, στη συντονιστική επιτροπή του κόμματος και από κει κατευθείαν στη Βουλή», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Απηύθυνε, εξάλλου, κάλεσμα σε όλους όσοι πιστεύουν στην ιδέα και τους στόχους της Δημοκρατικής Συμμαχίας να εγγραφούν ως νέα μέλη, τονίζοντας πως κυρίαρχο είναι η δημιουργία νεολαίας. «Η ΔΗΣΥ έχει στόχο να απευθυνθεί στους νέους οι οποίοι απορρίπτουν τους πολιτικούς, τους αποθαρρύνει η ιδέα της πολιτικής. Εμείς πρέπει να τους πείσουμε πως η δημοκρατία στηρίζεται στη συμμετοχή» .

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι από τις 30 Ιανουαρίου ξεκινά και η οικονομική ενίσχυση του κόμματος. Τα μέλη, με πέντε ευρώ, θα αποκτούν κάρτα μέλους, η οποία μεταξύ άλλων, θα τους δίνει τη δυνατότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε ένα τηλεφωνικό πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας, να επικοινωνούν δωρεάν μεταξύ τους.

Η κ. Μπακογιάννη τοποθετήθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας πως αν και θα ευνοούσαν το κόμμα της «δεν θα γίνουν, διότι η χώρα δεν είναι έτοιμη, αλλά και το ΔΝΤ δε θα επιτρέψει να μπει η Ελλάδα σε μία τέτοια περίοδο που θα επιβαρύνει την κατάσταση της χώρας. Πάντως, αν γίνουν, Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι έτοιμη, είτε με λίστες είτε χωρίς, να αντιμετωπίσει την πρόκληση των εκλογών. Το κόμμα μας θα είναι στη βουλή, όποτε και αν γίνουν εκλογές, με ποσοστό μάλιστα που θα εκπλήξει πολλούς ακόμα και τους δημοσκόπους», είπε.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ ανέφερε ακόμη ότι τους προσεχείς μήνες θα ιδρυθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών, κεντρικά γραφεία του κόμματος και αργότερα σε δήμους.

Από την πλευρά τους οι κύριοι Μαρκογιαννάκης και Αυγενάκης, υποστήριξαν πως το διακύβευμα δεν είναι να έρθουν βουλευτές στη Δημοκρατική Συμμαχία, αλλά να υπάρξουν προτάσεις και θέσεις που θα δίνουν αισιοδοξία στον κόσμο και προοπτική στη σχέση πολιτών και πολιτικής. «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους νεοδημοκράτες, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα προβλήματα με την ηγεσία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης και οποίος υπεραμύνθηκε μίας χρήσιμης πολιτικά ατζέντας που «έχει υποχρέωση το κόμμα να αναπτύξει και να παρουσιάσει» .

Η κ. Μπακογιάννη, το απόγευμα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο.