Skip to main content

Περιμένοντας τα τελευταία γκάλοπ για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Οδεύουμε τελικά προς την τελευταία μέρα δημοσίευσης προβλέψεων, που είναι η αυριανή, για να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα.

Από προχθές το πρωί στο εν εξελίξει «κύμα» μέτρησης της κοινής γνώμης, ενόψει των εκλογών της Κυριακής, εντάχθηκε και η επίπτωση του τελευταίου ντιμπέιτ, μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μειμαράκη. Προς το παρόν, ωστόσο, σοβαρές ενδείξεις, δεν υπάρχουν. Κι αυτό γιατί το πρώτο σοβαρό «κλίμα» εκτιμάται ότι θα υπάρχει αργά απόψε.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr εξαιτίας αυτού του λόγου, μεταφέρονται για λίγο αργότερα χρονικά και τα αποτελέσματα των εν εξελίξει δημοσκοπήσεων. Το πιθανότερο είναι ότι οδεύουμε τελικά για την τελευταία μέρα δημοσίευσης προβλέψεων, που είναι η αυριανή, για να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων παραμένουν αντικρουόμενα.

Για αυτόν τον λόγο και οι δημοσκόποι - όταν μιλάς μαζί τους - κρατούν μικρό καλάθι για την εγκυρότητα των μετρήσεων τους. Φοβούνται το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων, καθώς και της αδήλωτης ψήφου, που στις τελευταίες τρεις εκλογικές διαδικασίες του εξέθεσαν ανεπανόρθωτα. Βεβαίως, ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, τα συνεργεία των δημοσκοπικών εταιριών έχουν μειωθεί, από πλευράς προσώπων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εγκυρότητα των προβλέψεων τους. Ωστόσο, οι ίδιες οι εταιρίες δεν παραδέχονται κάτι τέτοιο...