Skip to main content

Περιφέρεια Center: Μία νέα εμπορική ανάπτυξη γεννιέται

Το "Περιφέρεια Center" βρίσκεται στο ισόγειο του νέου κτηρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επί της οδού 26ης Οκτωβρίου.

Mία νέα εμπορική ανάπτυξη που ακούει στο όνομα "Περιφέρεια Center", δημιουργείται στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, επί της 26ης Οκτωβρίου, βασισμένη στην μεταφορά των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο νέο μεγάλο κτιριακό συγκρότημα που έχει ήδη ξεκινήσει.

Το νέο κτήριο της Περιφέρειας καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο έκτασης 10 στρεμμάτων. Πρόκειται για μία ανάπτυξη, που συνδυάζει στοιχεία νέας κατασκευής με τα διατηρητέα κτήρια του παλιού εργοστασίου Φωταερίου, τα οποία έχουν αναδειχθεί, ενώ ο σχεδιασμός της είναι βασισμένος στις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της πράσινης- βιώσιμης ανάπτυξης. Το κτηριακό συγκρότημα έχει συνολική επιφάνεια 37.600 τμ, αποτελείται από δύο λειτουργικά συνδεδεμένους κτιριακούς όγκους σε σχήμα «Γ» και ο σχεδιασμός του δημιουργεί προσβάσεις και από τους τέσσερις δρόμους, που περικλείουν το οικοδομικό τετράγωνο.

Το "Περιφέρεια Center" θα βρίσκεται στο ισόγειο των νέων κτηρίων. Αποτελείται από 50 περίπου καταστήματα(σ.σ. τα καταστήματα ανήκουν στην Αθωνική Τεχνική) επιφάνειας από 50 τμ μέχρι 180 τμ.

Για τις λειτουργικές ανάγκες του κτηρίου έχουν δημιουργηθεί στο υπόγειο βοηθητικοί χώροι, ενώ θα λειτουργεί και κλειστό υπόγειο πάρκινγκ κατά τη διάρκεια του 24ωρου.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, ήδη το υπόγειο πάρκινγκ έχει μισθωθεί από ιδιωτική εταιρεία ενώ κοντά στην υπογραφή σύμβασης ενοικίασης καταστήματος είναι και μεγάλη ιδιωτική Τράπεζα, με πολλές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών να ενδιαφέρονται για εγκατάσταση στο "Περιφέρεια Center".