Skip to main content

Περαιτέρω υφεσιακά μέτρα βλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «γίναμε η πρώτη χώρα που εξέλεξε στην εξουσία ένα πραγματικά λαϊκίστικο κίνημα».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπου μίλησε ο καθηγητής Νίαλ Φέργκιουσον για τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης Τραμπ και τις επιπτώσεις της στην Ευρώπη.

«Οι λαϊκιστές που προέρχονται από τα Δεξιά ή τα Αριστερά είναι ανίκανοι στο να διαχειρίζονται προβλήματα της πραγματικής ζωής», δήλωσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «είναι εντούτοις πιο αποτελεσματικοί στο να διαβρώνουν σταδιακά τους δημοκρατικούς θεσμούς».

«Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, ότι δύο χρόνια μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι ήμασταν τον Ιανουάριο του 2015», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «γίναμε η πρώτη χώρα που εξέλεξε στην εξουσία ένα πραγματικά λαϊκίστικο κίνημα το οποίο κέρδισε δύο εθνικές εκλογές με μια πολιτική πλατφόρμα ψεμάτων και ανέφικτων υποσχέσεων».

«Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που παρασύρθηκε από τις ψευδαισθήσεις και τις υποσχέσεις του πιο ακραίου λαϊκισμού. Εμείς θα μπορούσαμε να γίνουμε επίσης η πρώτη χώρα όπου ο λαϊκισμός θα υποστεί μια μεγάλη εκλογική ήττα», είπε επίσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «αντί να έχει την ιδιοκτησία ενός συνεκτικού αναπτυξιακού σχεδίου που θα δημιουργεί δουλειές και θα επιτρέπει στη χώρα να σταθεί στα πόδια της, διαπραγματεύεται με τους πιστωτές μας περαιτέρω υφεσιακά μέτρα. Απλά, πετάνε το τενεκεδάκι παρακάτω».

Σημείωσε επίσης ότι στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης, η Ευρώπη δεν έδειξε το καλύτερό της πρόσωπο, αλλά και ότι «αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια κυβέρνηση που θα έχει την απόλυτη ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καθιέρωση μιας ανταγωνιστικής οικονομίας και μιας λειτουργικής διοίκησης».

Στάθηκε επιπλέον στην ανάγκη «να βάλουμε το σπίτι μας σε τάξη», αλλά και «να πείσουμε τους πιστωτές μας ότι η πολιτική της παρατεταμένης λιτότητας θα είναι επιβλαβής, όχι μόνο για εμάς αλλά και γι’ αυτούς».