Skip to main content

Το ενδιαφέρον για την Pepsico ΗΒΗ και οι Γερμανοί στον τουρισμό

Ενδιαφέρον για το εργοστάσιο της Pepsico ΗΒΗ στα Οινόφυτα, που έβαλε πρόσφατα λουκέτο έχει εκδηλώσει η Ζυθοποιία Αταλάντης.

Πριν καλά - καλά ανακοινώσει κι επισήμως το κλείσιμο του εργοστασίου της στα Οινόφυτα, η Pepsico ΗΒΗ δέχθηκε προσφορά εξαγοράς του. Από την γειτονική Ζυθοποιία Αταλάντης. Για να αποδειχθεί και στην πράξη ότι αν ένα asset αξίζει, ποτέ ή σχεδόν ποτέ, δεν πάει χαμένο, ακόμα και μέσα σε περιόδους πολύ μεγάλης κρίσης, όπως αυτή που βιώνει τα τελευταία οκτώ χρόνια η ελληνική οικονομία.

Σε ό,τι αφορά στο όνομα του ενδιαφερόμενου επενδυτή, αν δεν σας λέει τίποτα, καλό είναι να έχετε υπόψη σας ότι πρόκειται για μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες του κλάδου, μη εισηγμένη, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας έχει μπει μάλιστα πρόσφατα και το fund που δημιούργησε ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Το συγκεκριμένο fund έχει επενδύσει επιλεκτικά σε περίπου 10 μεσαίου μεγέθους εταιρείες, ποσά όχι μεγαλύτερα των 10 εκατ.ευρώ στην κάθε μία. Και δρέπει τους καρπούς.

Επενδυτικό ενδιαφέρον ωστόσο υπάρχει και στην λεγόμενη "βαριά" βιομηχανία της χώρας, την τουριστική. Ετσι, όπως πληροφορείται η Voria.gr, αυξάνει την ηγεμονική παρουσία της στην Ελλάδα η γερμανική TUI. Αγόρασε από την καναδική Transat όλο το πακέτο των δραστηριοτήτων της σε Ελλάδα και Γαλλία. Η συμφωνία έκλεισε στα 54 εκατ.ευρώ και θα ανακοινωθεί σύντομα. Όπως πάνε τα πράγματα, οι Γερμανοί θα μονοπωλούν σε λίγο το ελληνικό τουριστικό προϊόν.