Skip to main content

Όλες οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Συνδικάτα, εργαζόμενοι, κινήματα διαμαρτυρίας, αντιεξουσιαστές και αναρχικοί θα διαδηλώσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με κατάληξη την ΧΑΝΘ

Απροσπέλαστο θα είναι σήμερα το απόγευμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις πέντε συγκεντρώσεις και πορείες που έχουν προγραμματιστεί την πρώτη μέρα λειτουργίας της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ χιλιάδες αστυνομικοί θα λάβουν μέρος στα μέτρα ασφαλείας.

Συνδικάτα, εργαζόμενοι, κινήματα διαμαρτυρίας καθώς αντιεξουσιαστές και αναρχικοί θα διαδηλώσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με κατάληξη την πλατεία της ΧΑΝΘ. Όλες οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα, ενώ αργότερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πορείες.

Στο άγαλμα του Βενιζέλου είναι το κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ στη συγκεκριμένη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Στην πλατεία Αριστοτέλους είναι το ραντεβού του ΠΑΜΕ, όπου εκεί θα βρεθεί και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην Καμάρα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της αναρχικής ομοσπονδίας όπως επίσης και το Καραβάνι Αγώνα Αλληλεγγύης. Λίγο πιο κάτω θα λάβει χώρα η συγκέντρωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης στην πλατεία Συντριβανίου.

Στην πλατεία Αγίας Σοφίας προγραμματίζει συγκέντρωση το κίνημα Αntigold, που αντιτίθεται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Στις 18.00 είναι προγραμματισμένη και η συγκέντρωση των οπαδών του Άρη, στα γραφεία των Ιερολοχιτών, στη Λ. Στρατού. Το κάλεσμα απευθύνουν οι Σύνδεσμοι Οπαδών SUPER 3, Iερολοχίτες, CLUB 1914, YELLOW CLUB», οι οποίο διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η ομάδα θα αγωνιστεί και τη νέα περίοδο στην Γ' Εθνική.