Skip to main content

Πέντε νεοφυείς επιχειρήσεις στο Τελ Αβιβ στέλνει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Η πόλη του Τελ-Αβίβ επαναλαμβάνει το πρόγραμμα φιλοξενίας νεοφυών επιχειρήσεων (startups) κάθε χρόνο για 30 startups από όλο τον κόσμο.

Τη στήριξη πέντε νεοφυών επιχειρήσεων αναλαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον αδελφοποιημένο Δήμο του Τελ-Αβίβ, στο πλαίσιο της έναρξης του Οικοσυστήματος Καινοτομίας «OK!THESS».

Συγκεκριμένα, ο Δήμος ανέλαβε την πρωτοβουλία της μετάβασης πέντε εκπροσώπων νεοφυών επιχειρήσεων (startups) ή επίδοξων επιχειρήσεων από τη Θεσσαλονίκη και τη φιλοξενία τους στο Τελ-Αβίβ, κατά την διάρκεια του DLD Innovation Festival (www.dldtelaviv.com), που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2016.

Η φιλοξενία περιλαμβάνει στέγη, γεύματα και δωρεάν συμμετοχή στο φεστιβάλ καθώς και περιηγήσεις σε φορείς που διαμορφώνουν το οικοσύστημα καινοτομίας του Τελ-Αβίβ. Στο DLD Innovation Festival συμμετέχει μεγάλος αριθμός startups αλλά και πάρα πολλοί επενδυτές, στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα, να δικτυωθούν με άλλες startup και να μάθουν από πρώτο χέρι πως λειτουργεί η χρηματοδότηση της καινοτομίας.

Η πόλη του Τελ-Αβίβ επαναλαμβάνει αυτό το πρόγραμμα φιλοξενίας κάθε χρόνο για 30 startups από όλο τον κόσμο. Οι πέντε από αυτές για φέτος θα προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα θέτει κάθε χρόνο μια θεματική, η οποία για το 2016 είναι η «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα». Το γεγονός αυτό δεν περιορίζει τις πέντε ομάδες από τη Θεσσαλονίκη, αλλά εφ’ όσον προκύψει θέμα επιλογής, θα προτιμηθούν, μεταξύ ίσων, ομάδες που εκφράζουν το συγκεκριμένο πεδίο.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην επίσκεψη θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα που βρίσκεται αναρτημένη στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο, το αργότερο έως τις 21 Ιουνίου 2016: https://docs.google.com/forms/d/1htkvKOx7rd3lVK7uBvU1EaIIWRM5GKG9DhupYUQnQtw/edit

Η επιλογή θα γίνει με βάση το προσδοκώμενο όφελος από αυτή την εμπειρία για την επιχειρηματική προσπάθεια καθώς και με το βαθμό καινοτομίας και ωριμότητας της κάθε επιχειρηματικής ιδέας. Οι επικρατέστερες ομάδες ενδέχεται να κληθούν σε συνέντευξη.

Το «OK!THESS» είναι μία προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, να καταλύσουν ένα Οικοσύστημα Καινοτομίας σε συνεργασία με όλους τους άλλους φορείς που μπορούν και θέλουν να συμβάλλουν σ' αυτό το στόχο. Κεντρικό όργανο του «OK!THESS» είναι μία προθερμοκοιτίδα καινοτομίας, η οποία θα στεγαστεί στο δημοτικό κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Κομοτηνής 2 και Κυδωνίων, στη Θεσσαλονίκη.