Skip to main content

Πέντε μετανάστες νεκροί, άγνωστος αριθμός αγνοουμένων στη Μεσόγειο

Η ακτοφυλακή, η οποία συντονίζει τις διασώσεις στα ανοικτά της Λιβύης, επιβεβαίωσε ότι έστειλε τη Δευτέρα φορτηγό πλοίο για να παράσχει βοήθεια.

Πέντε μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, όμως οι διασώστες εκφράζουν φόβους για δεκάδες αγνοουμένους οι οποίοι επέβαιναν σε δύο λαστιχένιες λέμβους οι οποίες απέπλευσαν από τη Λιβύη και ξεφούσκωσαν στη θάλασσα, ανακοίνωσαν η ακτοφυλακή της Ιταλίας και μη κυβερνητική οργάνωση.

Η ακτοφυλακή, η οποία συντονίζει τις διασώσεις στα ανοικτά της Λιβύης, επιβεβαίωσε ότι έστειλε τη Δευτέρα φορτηγό πλοίο για να παράσχει βοήθεια σε μια λαστιχένια λέμβο που αντιμετώπιζε προβλήματα και το πλοίο περισυνέλεξε 15 ανθρώπους.

Όμως οι διακινητές στριμώχνουν συνήθως από 120 μέχρι 140 ανθρώπους σ' αυτές τις λαστιχένιες βάρκες.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο σκάφος Diciotto της Ακτοφυλακής. «Βρίσκονται τώρα καθ' οδόν προς την Κατάνη (Σικελία) και προς το παρόν δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κανέναν άλλον αριθμό», εξήγησε εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ακτοφυλακή είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα το βράδυ ότι πέντε πτώματα περισυνελέγησαν μέσα στην ημέρα από έτερη λαστιχένια λέμβο η οποία ναυάγησε.