Skip to main content

Πέντε δεσμεύσεις της νέας αριστερής πολιτικής κίνησης από Θεσσαλονίκη

Νέο αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα γεννιέται το Μάιο. Πρώτο βήμα η πολιτική κίνηση «Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά – Ζωή Μετά».

Η συγκρότηση πολιτικής κίνησης με τον τίτλο «Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά – Ζωή Μετά» και συγκεκριμένο πλαίσιο αποφάσεων – δεσμεύσεων ήταν το αποτέλεσμα του διημέρου της πανελλαδικής προπαρασκευαστικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στην ετοιμασία των αριστερών στελεχών που έφυγαν (πριν τις εκλογές του προηγούμενου Σεπτεμβρίου) από το ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός νέου ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος, που αναμένεται να προκύψει από την πανελλαδική συνδιάσκεψη των Αθηνών τον επόμενο Μάιο, συμμετείχαν πολλά γνωστά πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενα κυρίως από την «Κίνηση των 53».

Οι αποφάσεις – δεσμεύσεις της νέας πολιτικής κίνησης είναι πέντε:

1.Συγκρότηση συνελεύσεων και συντονιστικών σε κάθε πόλη.

2.Συγκρότηση πανελλαδικού συντονιστικού.

3.Πανελλαδική συνδιάσκεψη τον Μάιο στην Αθήνα.

4.Έκδοση πολιτικού εντύπου-χώρου θεωρητικής επεξεργασίας.

5Κάλεσμα σύμπραξης με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς και τα κοινωνικά κινήματα για την από κοινού επεξεργασία εναλλακτικού σχεδίου και το συντονισμό των αντιστάσεων με έμφαση στα μέτωπα της συγκυρίας (προσφυγικό, ασφαλιστικό, πλειστηριασμοί).

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες ενάντια στη μνημονιακή πολιτική, που εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή. Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους», επισημαίνει η «Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά – Ζωή Μετά».