Skip to main content

Πέντε ακόμα σχολεία του δήμου Θερμαϊκού στο πρόγραμμα σίτισης

Πρόκειται για το 3ο Δημοτικό Επανομής, το Δημοτικό Κερασιάς, στο 2ο Ν. Μηχανιώνας, το Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ν. Επιβατών και το 3ο Περαίας.

Σε πέντε δημοτικά σχολεία του δήμου Θερμαϊκού επεκτέινεται το πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά γεύματα».

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα εντάσσονται το 3ο Δημ. Σχολείο Επανομής, το Δημ. Σχολείο Κερασιάς, στο 2ο Δημ. Σχολείο Ν. Μηχανιώνας, στο Δημ. Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ν. Επιβατών και στο 3ο Δημ. Σχολείο Περαίας.

Το αίτημα του δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη στο Γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, βρήκε, όπως αναφέρει ο ίδιος, άμεση ανταπόκριση και εξασφαλίστηκαν 1.200 μεσημεριανά γεύματα για μαθητές σχολικών μονάδων.

«Είναι γνωστό ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία διέρχεται  η χώρα μας πλήττει αδιακρίτως ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και σε περιοχές του Δήμου μας, στον οποίο εμφανίζονται φαινόμενα αδυναμίας αρκετών μαθητών και των οικογενειών τους να εξασφαλίσουν γι’ αυτά τα παιδιά το απαραίτητο γεύμα τους. Είναι εξάλλου γνωστό ότι ο Δήμος μας παρουσιάζει υψηλά ποσοστά ανεργίας και γι’ αυτό άλλωστε εντάχθηκε στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την απασχόληση 230 εργαζομένων. Υπ’ αυτή την έννοια το αίτημά μας έγινε αποδεκτό ως δίκαιο και κοινωνικά επιβεβλημένο προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας μας γενικότερα» δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης.