Skip to main content

Μαύρο πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από τους τεχνικούς της τηλεόρασης

Η ΕΤΙΤΑ ζητεί τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των τεχνικών στα κανάλια τα οποία δεν έχουν λάβει άδεια και να μη γίνει καμία απόλυση προσωπικού

Σε νέα κινητοποίηση, αυτή τη φορά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, προχώρησαν σήμερα το πρωί τεχνικοί εργαζόμενοι στα τηλεοπτικά κανάλια.

Τα μέλη της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) άνοιξαν ένα μαύρο πανό στην είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πανό, που είναι παρόμοιο με αυτό που άνοιξαν εργαζόμενοι στα κανάλια στα κάγκελα του Μεγάρου Μαξίμου, αναγράφεται η φράση «το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις».

Οι περίπου 100 συγκεντρωμένοι πέταξαν και φυλλάδια στα οποία υπενθυμίζουν αφενός την δέσμευση του Νίκου Παππά απέναντι στα σωματεία των εργαζομένων στα κανάλια στις 10η Οκτωβρίου όταν έλεγε πως «θα καλέσω τριμερή κυβέρνησης-καναλαρχων-εργαζομένων με στόχο να μην πέσει μαύρο» και αφέτερου την τροπολογία τέσσερις ημέρες αργότερα, την περασμένη Παρασκευή, όταν έφερε στη Βουλή «τροπολογία με σκοπό να πέσει μαύρο σε όλα τα κανάλια σε πέντε μέρες».

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο πεντάωρης στάσης εργασίας της ΕΤΙΤΑ από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Η ΕΤΙΤΑ ζητεί τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των τεχνικών στα κανάλια τα οποία δεν έχουν λάβει άδεια και να μη γίνει καμία απόλυση προσωπικού σε αυτά.

Ακόμη, οι τεχνικοί ζητούν να μην προχωρήσει το κλείσιμο των τηλεοπτικών επιχειρήσεων όπου εργάζονται και να ισχύσει η τρέχουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.