Skip to main content

Πεντάγωνο: Ο αποκλεισμός του Κατάρ εμποδίζει μακροχρόνιες επιχειρήσεις

Όπως εξελίσσεται η κατάσταση, εμποδίζει την ικανότητά μας να σχεδιάσουμε μακροχρόνιες στρατιωτικές επιχειρήσεις, έκρινε ο πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις.

Ο αποκλεισμός του Κατάρ από τη Σαουδική Αραβία κι άλλα κράτη του Κόλπου δεν επηρεάζει τις τρέχουσες επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά «εμποδίζει» την ικανότητα σχεδιασμού επιχειρήσεων σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, επισημαίνεται από το Πεντάγωνο.

«Την ώρα που οι τρέχουσες επιχειρήσεις από την αεροπορική βάση Αλ Ουντέιτ δεν έχουν διακοπεί ή περιοριστεί, η κατάσταση, όπως εξελίσσεται, εμποδίζει την ικανότητά μας να σχεδιάσουμε μακροχρόνιες στρατιωτικές επιχειρήσεις» έκρινε σήμερα ο πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις, εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, σε μια ανακοίνωση.

Στην Αεροπορική Βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ εδρεύουν περισσότεροι από 11.000 Αμερικανοί στρατιώτες και στρατιώτες του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ. Αποτελεί σημαντική βάση στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ντέιβις τόνισε ότι το Κατάρ παραμένει κρίσιμης σημασίας για τις αεροπορικές επιχειρήσεις κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης.