Skip to main content

Πενήντα υποτροφίες από Cosmote - Τσαμάζ: Είστε ό,τι καλύτερο έχουμε

Ο όμιλος ΟΤΕ απένειμε 50 υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές που αντιμετώπισαν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες αλλά πέτυχαν τον στόχο τους.


Μέσα στην κατάμεση αίθουσα συνεδρίων του Hyatt, ο όμιλος ΟΤΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μιχάλη Τσαμάζ, έκανε για μία ακόμη φορά πράξη την εταιρική κοινωνική ευθύνη, απονέμοντας υποτροφίες σε 50 πρωτοετείς φοιτητές, θέλοντας έτσι να τους στηρίξει έμπρακτα στις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Όπως είπε ο κ. Τσαμάζ, απευθυνόμενος στους υποτρόφους της Cosmote, "αποδεικνύεται ότι στην Ελλάδα υπάρχει αξιοκρατία και το πρώτο παράδειγμα είστε εστείς. Από εσάς τους νέους περιμένουμε να κάνετε τη διαφορά και να γίνετε η αλλαγή που χρειαζόμαστε ως χώρα και κοινωνία. Εσείς είστε ό,τι καλύτερο έχουμε".

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ κάλεσε τους πρωτοετείς φοιτητές, να θέσουν υψηλούς στόχους και να τους κυνηγήσουν με επιμονή, βεβαιώνοντάς τους ότι θα πετύχουν. Μάλιστα σα παράδειγμα μπορούν να πάρουν και αυτόν το ΟΤΕ, που στην εποχή της κρίσης δεν έμεινε στα προβλήματα της χώρας. Αντίθετα, αναζήτησε λύσεις, άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας με αποτέλεσμα ο όμιλος να είναι ένας από τους ισχυρότερους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς στην Ευρώπη.

Ο ΟΤΕ, θέλησε φέτος, 14η χρόνια του συγκεκριμένου θεσμού, να ενισχύσει ακόμη περισσότερους πρωτοετείς φοιτητές, αυξάνοντας τις υποτροφίες από 20 σε 50, διαθέτοντας 750.000 ευρώ για τα χρόνια των σπουδών τους.

Ο θεσμός αυτός που ξεκίνησε από την Cosmote πριν 14 χρόνια, με τη χορήγηση 10 υποτροφιών σε φοιτητές της περιφέρειας, το 2013, συμπεριέλαβε και πρωτοετείς σπουδαστές από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, αυξάνοντας τον αριθμό των υποτροφιών σε 20. Φέτος, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 50, προκειμένου έτσι να επιβραβευτούν πολύ περισσότεροι νέοι που παρά τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο. Οι νέοι υπότροφοι, υποστηρίζονται στις σπουδές τους με το ποσό των 15.000 ευρώ.

Επίσης, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου που χάθηκε πρόσφατα, αποδόθηκε η τιμητική υποτροφία "Ζαχαρίας Πιπερίδης", ύψους 20.000 ευρώ, σε πρωτοετή φοιτητή της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π.

Ως εφόδια για την πραγματοποίηση των σπουδών τους, η εταιρεία προσφέρει επιπλέον σε όλους τους υποτρόφους, δωρεάν υπηρεσίες σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και ευρυζωνικότητας για το διάστημα φοίτησης κάθε σχολής, υπηρεσίες τηλεόρασης, καθώς και κινητό τηλέφωνο και tablet.

Ο ΟΤΕ λοιπόν τίμησε όσους το πάλεψαν κόντρα σε οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες και τα κατάφεραν, αλλά βράβευσε παράλληλα και την αριστεία.

Μάλιστα έδωσε βήμα, στους υποτρόφους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της επιστημονικής γνώσης, να μιλήσουν για το "φως" που τους οδηγεί, για τους στόχους και τις επιδιώξεις τους.

Ο θεσμός των υποτροφιών έχει ήδη διαγράψει μία πολύ ουσιαστική πορεία στα τελευταία αυτά 14 χρόνια, όπως είπε η δ/ντρια εταιρικής επικοινωνίας του ΟΤΕ κ. Ντέπη Τζιμέα, αφού έχουν υποστηριχθεί 530 υπότροφοι με περισσότερα από 3,6 εκατ. ευρώ.

Από τους παλιούς υπότροφους, το 90% είναι πτυχιούχοι. Το 19% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών, το 13% συνέχισε σπουδές στο εξωτερικό ενώ το 6% είναι κάτοχοι διδακτορικών ή εκπονούν διδακτορικές διατριβές.

Ο ΟΤΕ, σε αυτά τα χρόνια έχει ενισχύσει νέους με διάθεση για μόρφωση και εξέλιξη. Μία τέτοια ξεχωριστή περίπτωση είναι και της Χρυσούλας Γρηγορίου, μίας από τους παλιούς υποτρόφους που έσπασε ρεκόρ ολοκληρώνοντας τις σπουδές της σε μόλις 2,8 χρόνια. Η Χρυσούλα Γρηγορίου ήταν αυτή, που απένειμε και την πρώτη υποτροφία στους φετινούς υποτρόφους.

Στην εκδήλωση, παρόντες ήταν οι συνοδοί των υποτρόφων, εκπρόσωποι φορέων και διευθυντικά στελέχη του Ομίλου, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ κ. Βασίλης Λάμπρου συγχάρηκε τους νέους φοιτητές και υπότροφους και τους προέτρεψε να αγωνιστούν για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.