Skip to main content

Πέλλα: Άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτι, έδεσαν και λήστεψαν δύο γυναίκες (video)

Οι δράστες που ακόμη αναζητούνται, έφυγαν με το κλεμμένο αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Σκύδρα

Τον τρόμο έζησαν δύο ηλικιωμένες στην Πέλλα τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, οι οποίες έπεσαν θύματα ληστείας.

Οι δύο γυναίκες είχαν μόλις ξαπλώσει για να κοιμηθούν και οι πέντε ληστές πήδηξαν από την περίφραξη του γειτονικού σπιτιού και μπήκαν στην αυλή της 64χρονης.

«Εκείνο το βράδυ είχε έρθει μια φίλη και την φιλοξενούσα. Ήταν 00:50 όταν αποφασίσαμε να πέσουμε για ύπνο. Εγώ στην κρεβατοκάμαρα και η φίλη μου στον καναπέ στο σαλόνι. Άκουσα έναν θόρυβο, όμως επειδή φυσούσε έξω δεν έδωσα σημασία.

Αυτοί πήδηξαν από τον φράχτη του διπλανού σπιτιού. Επειδή το σπίτι είναι το μοναδικό στην περιοχή που δεν φωτίζεται, βρήκαν την ευκαιρία και σκέπασαν ένα φανάρι που έχω στην αυλή για να σκοτεινιάσει κι άλλο. Στην αρχή μπήκαν στο κάτω σπίτι, το έκαναν άνω κάτω, και μετά ανέβηκαν στο πάνω.

Έσπασαν ένα μικρό παράθυρο στο wc, μπήκε ο ένας μέσα, άνοιξε και μπήκαν και οι άλλοι. Πρώτα έδεσαν τη φίλη μου, τη φίμωσαν και την έσυραν. Μετά ήρθαν επάνω στην κρεβατοκάμαρα. Ήταν ντυμένοι σαν σεκιούριτι, φορούσαν κουκούλες στο κεφάλι και γάντια και μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Κρατούσαν στο χέρι μια λάμα.

Με απειλούσαν και ζητούσαν λεφτά. Με έδεσαν στο κρεβάτι, με σκέπασαν ολόκληρη με το πάπλωμα για να μη βλέπω και μου ζήτησαν να συνεργαστώ. Βρήκαν και πήραν κάποια χρήματα, κοσμήματα, ρολόγια και φεύγοντας γύρω στις 4 τα χαράματα πήραν και τα κλειδιά του αυτοκινήτου και εξαφανίστηκαν.

Εμάς μας είχαν κλειδώσει και κατάφερα να βγω στο μπαλκόνι για να ζητήσω βοήθεια. Ευτυχώς γύρω στις 6 το πρωί με είδε και με άκουσε μια γειτόνισσα και  κάλεσε την αστυνομία. Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές. Φοβήθηκα ακόμα και για τη ζωή μου. Τρομοκρατήθηκα. Αυτό που έζησα να μη συμβεί σε κανέναν εύχομαι» είπε η 64χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Οι δράστες που ακόμη αναζητούνται, έφυγαν με το κλεμμένο αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Σκύδρα, ενώ στο βίντεο του  newsit.gr διακρίνεται το αυτοκίνητο με επιβάτες τους ληστές να περνάει μπροστά από εργοστάσιο λίγο έξω από το χωριό που έγιναν όλα.

Ο δικηγόρος των δύο γυναικών, Αντώνης Ξυλουργίδης, τόνισε ότι «Η αγριότητα με την οποία λειτούργησαν οι δράστες στη συγκεκριμένη υπόθεση, δείχνει ανθρώπους οι οποίοι έδρασαν με σχέδιο και αποφασιστικότητα.

Οι εντολείς μου βρίσκονται σε απόλυτο σοκ μετά την αμφισβήτηση του ίδιου τους του οικογενειακού ασύλου και αναμένουμε από τις Αρχές των εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».