Skip to main content

Πέλκας: Θέλω πάρα πολύ να κατακτήσω το κύπελλο αυτό (video)

«Θα συνεχίσω να δουλεύω και να βγάζω πράγματα στο γήπεδο και να βελτιώνομαι συνεχώς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου»

Πανέτοιμος για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου ώστε o ΠΑΟΚ να σηκώσει την κούπα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο δηλώνει πως είναι ο Δημήτρης Πέλκας και οι συμπαίκτες του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου» στη media day του συλλόγου:

«Είμαστε πολύ καλά. Έχουμε ακόμη δύο μέρες για να προετοιμαστούμε, αλλά πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι. Για εμένα το βασικότερο πλάνο είναι να βγάλεις καρδιά να δείξεις ότι το θέλεις, να μείνουμε πιστοί σε αυτά που θα μας ζητήσει ο προπονητής μας και όποιος είναι ο καλύτερος θα το πάρει. Ελπίζω να είμαστε εμείς, γιατί το θέλουμε πολύ».

Για το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από τον τελευταίο τίτλο του ΠΑΟΚ, αλλά και τις διαφορές που υπάρχουν από τον τελικό του 2014 απάντησε:

«Πριν από δύο χρόνια λίγοι ποδοσφαιριστές από τη σημερινή ομάδα βρίσκονταν σε εκείνον τον τελικό. Ο τελικός θα κριθεί καθαρά αγωνιστικά και θα το πάρει αυτός που θα δείξει ότι το θέλει πιο πολύ».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ:

«Κάνανε έναν καλό δεύτερο γύρο, είναι μια πειθαρχημένη ομάδα, όμως όλα εξαρτώνται από εμάς. Να βγάλουμε την καρδιά μας στο γήπεδο και να δείξουμε ότι το θέλουμε πιο πολύ».

Για το αν ήταν η καλύτερη του εμφάνιση στον επαναληπτικό με τον Παναθηναϊκό:

«Όπως έχω ξαναπεί εγώ προσπαθώ να δουλεύω, να βελτιώνομαι, να γίνομαι καλύτερος. Ήταν ένα ιστορικό ματς, συνδυάστηκε με την πρόκριση και το χαρήκαμε πολύ. Θα συνεχίσω να δουλεύω και να βγάζω πράγματα στο γήπεδο και να βελτιώνομαι συνεχώς».

Για τη συμμετοχή του στον τελικό με τη φανέλα του ΠΑΟΚ;

«Θέλω τον τίτλο πάρα πολύ. Ειδικά με αυτή την ομάδα που έχω δεθεί. Έχω ζήσει μόνο δύο κύπελλα. Ελπίζω και εύχομαι να το πάρουμε».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει το άγχος:

«Θα το έλεγα μόνο αν τη σημερινή ομάδα την απάρτιζαν ποδοσφαιριστές που ήταν χρόνια εδώ. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι λίγα χρόνια στον ΠΑΟΚ και δεν έχουν το άγχος αυτό. Σίγουρα υπάρχει άγχος, αλλά δεν θα βγει αρνητικά. Ίσα ίσα που θα μας κάνει να δείξουμε τον καλό μας εαυτό».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που δε θα μπορέσει να βρεθεί στο γήπεδο:

«Το καλύτερο για εμάς θα ήταν να τους έχουμε όλους στο πλευρό μας. Δυστυχώς δεν γίνεται αυτό. Θέλουμε πάντως και αυτοί που δεν θα έρθουν να μας στηρίξουν να μας στείλουν τη θετική τους ενέργεια, όπως ακριβώς έκαναν και στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και γύρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, έτσι και τώρα να είναι στο πλευρό μας».

Τέλος, ο Πέλκας αναφέρθηκε και στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα:

«Το σκορ σε εκείνο το παιχνίδι ήταν πλασματικό. Δεχτήκαμε γρήγορο γκολ, ενώ δεν μπορούσαμε εμείς να πετύχουμε παρά τις ευκαιρίες που είχαμε. Ήρθε και η κόκκινη στη συνέχεια. Χρειάζεται θέληση και πάθος και ελπίζω ότι θα έχουμε περισσότερο».