Skip to main content

Πέγκας: Προοπτική συνεργασίας στον τουρισμό με τη Σερβία

Κατά τη συνάντηση του αντιδημάρχου Τουρισμού με τον νέο Πρέσβη της Σερβίας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μείζον πρόβλημα του προσφυγικού

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα, Dusan Spasojevic, συνοδεία του Γενικού Πρόξενου της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, Sinisa Pavic, είχε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μείζον πρόβλημα του προσφυγικού, στους τρόπους αντιμετώπισής του αλλά και την επιτακτική λύση του προβλήματος. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν οι δυνατοί δεσμοί φιλίας που συνδέουν τους δυο λαούς.

Ο Σπύρος Πέγκας αναφέρθηκε στη Διπλωματία των Πόλεων, που προωθεί η δημοτική Αρχή με στόχο την εξωστρέφεια και την προβολή της Θεσσαλονίκης, και η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από την πόλη του Βελιγραδίου. Παράλληλα, επισήμανε την προοπτική συνεργασίας σε θέματα τουρισμού, στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων Θεσσαλονίκης-Βελιγραδίου, καθώς υφίστανται σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και ενίσχυσής τους.

Τέλος, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Ελληνο - Σερβικού Επιμελητηρίου για τη διοργάνωση Ημερίδας με θέμα τις επενδύσεις και εξέφρασε την επιθυμία της δημοτικής αρχής για σερβικές επενδύσεις στην πόλη μας.