Skip to main content

Πέγκας: Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται νέες επενδύσεις στον τουρισμό

Ο αντιδήμαρχος είπε ότι οι πληρότητες δείχνουν ότι ο τουρισμός στην πόλη αναπτύσσεται και οι υπάρχουσες υποδομές δεν θα επαρκούν σε λίγα χρόνια.

Την ανάγκη για νέες επενδύσεις, νέα καταλύματα και υπηρεσίες υπογράμμισε σήμερα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, λέγοντας πως οι πληρότητες δείχνουν ότι ο τουρισμός στην πόλη αναπτύσσεται συνεχώς και οι υπάρχουσες υποδομές δεν θα επαρκούν σε λίγα χρόνια.

Όπως είπε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο κ. Πέγκας, «ενδεικτικά για τον μήνα Οκτώβρη οι πληρότητες ξεπέρασαν το 80%, χωρίς ωστόσο σε αυτές να προσμετρώνται άλλου τύπου καταλύματα, χόστελ κτλ».

«Έχουμε μια ισόρροπη ανάπτυξη του τουρισμού όλο το χρόνο, έρχεται δηλαδή κόσμος όλους τους μήνες στην πόλη, και αυτό είναι πολύ θετικό», σημείωσε ο ίδιος.

Επίσης, τόνισε ότι καταγράφεται υψηλός βαθμός ικανοποίησης των επισκεπτών - υψηλότερος και από την Αθήνα - που δείχνει ότι παρά τα όποια προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ο πολίτης στη καθημερινότητά του, ο τουρίστας έχει διαφορετική προσέγγιση. Επεσήμανε, όμως, ότι ως δημοτική αρχή η αντιμετώπιση των ζητημάτων που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών είναι και αποτελεί προτεραιότητα του δήμου. Εκείνο που χρειάζεται τώρα η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, είναι μεγάλες επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα προσφέρουν καλύτερη ποιότητα τουριστικών υπηρεσιών.

Αυτό όμως που κρατάει ακόμη τους επενδυτές σε απόσταση - όπως είπε - είναι η γενικότερη πολιτική που προβάλλει η Ελλάδα στο θέμα των επενδύσεων. «Χρειάζεται να βελτιωθούν οι συνθήκες σε πολλούς τομείς, είτε αφορά στη φορολογία, είτε στα κίνητρα είτε σε άλλα ζητήματα», τόνισε ο κ. Πέγκας και πρόσθεσε: «Πρέπει να το δούμε με πολύ προσοχή γιατί η κατάσταση στη γειτονιά μας αλλάζει και θα μείνουμε πίσω και θα εντυπωσιαζόμαστε με τις αλλαγές γύρω μας, όταν θα κοιτάμε άλλες πόλεις, όπως κοιτάμε τώρα την Κωνσταντινούπολη, πόσο μπροστά έχει φύγει και πόσο πίσω έχουμε μείνει εμείς».

Κλείνει ένας κύκλος για τη Διπλωματία των Πόλεων

Με την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στην αυστριακή πρωτεύουσα, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, κλείνει, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου, Σπύρος Πέγκας, ο κύκλος της "Διπλωματίας των Πόλεων", όπως την ξέραμε.

Μια ομάδα περισσότερων από 40 ατόμων, φορείς του Τουρισμού, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, γιατροί και ξενοδόχοι, αποτελούν την τελευταία, για το 2017, αποστολή, που θα ταξιδέψει στη Βιέννη, με σκοπό να παρουσιάσει τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, ιατρικό και επιχειρηματικό προορισμό.

Η Βιέννη, όπως και άλλες πόλεις των δυτικών αγορών συνεχίζουν να αποτελούν στόχο, τόσο για τη Θεσσαλονίκη όσο και για τη Χαλκιδική, καθώς είναι αγορές από τις οποίες σημειώνεται σημαντική εισροή τουριστών, σύμφωνα με τον κ. Πέγκα. Ωστόσο, η "Διπλωματία των Πόλεων" θα αλλάξει πλέον μορφή και από τον νέο έτος θα έχει πιο στοχευμένο χαρακτήρα, ενώ θα κάνει άνοιγμα στις ανερχόμενες αγορές της Ανατολής.

«Η Διπλωματία θα συνεχίσει να υπάρχει, απλώς όχι με τη μορφή που είχε όλο αυτό το διάστημα, δηλαδή από το 2013 που ξεκίνησε μέχρι σήμερα. Στο μέλλον θα εστιάσουμε στην προσέλκυση επενδύσεων και στη θεματική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος», επεσήμανε ο κ. Πέγκας.