Skip to main content

Πέγκας: Γενναιόδωρος ο Μπουτάρης, άλλοι οι υπεύθυνοι για την ολιγωρία

Ο αντιδήμαρχος παραδέχτηκε πως υπήρξε ολιγωρία στις προσπάθειες του Δήμου Θεσσαλονίκης στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Γενναιόδωρο άνθρωπο που παίρνει επάνω του όλες τις ευθύνες και πάντα ζητάει πρώτος συγγνώμη από τους δημότες, χαρακτήρισε τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έντονη κακοκαιρία στην πόλη. Υπογράμμισε ωστόσο πως "υπάρχουν υπεύθυνοι στη διοίκηση, που θα έπρεπε να βγουν μπροστά και να προστατέψουν τον δήμαρχο".

Ο κ.Πέγκας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM" παραδέχτηκε πως υπήρξε ολιγωρία στις προσπάθειες του Δήμου Θεσσαλονίκης στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

"Υπήρξε λανθασμένη μέθοδος, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να στρώσουμε με αλάτι γρήγορα τους δρόμους. Είναι μεγάλη η ταλαιπωρία που υπέστησαν οι δημότες, όμως θα πρέπει το θέμα να μπει στη συνολική του διάσταση. Δεν είχαμε καμία απώλεια ή κάποιο σοβαρό περιστατικό στον δήμο, ενώ υπήρξε θετική αντιμετώπιση στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και κυρίως απέναντι στους αστέγους, όπου δεν έμεινε ούτε ένας στον δρόμο" πρόσθεσε.

Για τις ευθύνες που ανέλαβε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, και τη δήλωση του πως είναι έτοιμος να παραιτηθεί εάν αποδειχτεί από την 'Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) πως έχει την ευθύνη ο κ.Πέγκας είπε: "Ηταν μια υπερβολή του δημάρχου πάνω στο λόγο. Ως εκπρόσωπος όλης της διοίκησης πήρε την ευθύνη. Υπάρχουν ευθύνες σε πιο χαμηλά επίπεδα που φτάνουν μέχρι και κάτω από τον δήμαρχο".

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, πως "το αλάτι που χρησιμοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι αλάτι Ιμαλαΐων" ο κ.Πέγκας δήλωσε πως "πρόκειται για άστοχες ειρωνείες του περιφερειάρχη απέναντι στον δήμαρχο. Σε τέτοιες στιγμές πρέπει να υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση".

Για τις αντιδράσεις από την αντιπολίτευση υποστήριξε πως "παίζουν το ρόλο τους, απλά βγάζοντας ανακοινώσεις", ενώ για τις αντίθετες φωνές από ορισμένα στελέχη της δικής του δημοτικής παράταξης, την "Πρωτοβουλία", υποστήριξε πως "αντιδρούν κάποιοι που αδυνατούν να διαχειριστούν την πολιτική τους πορεία μ' έναν αξιοπρεπή τρόπο. Τη θεωρώ μικροπρεπή και ενδεχομένως αχάριστη συμπεριφορά απέναντι στον Μπουτάρη".

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο Γιάννης Μπουτάρης θα παραμείνει δήμαρχος ή αν θα υπάρξει το 2019 πολιτική αλλαγή στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, ο κ.Πέγκας ανέφερε: "Η διατύπωση του κ.Καλαφάτη, ότι το όνομα του θα παίζει, είναι προσεκτική. Αυτό επιθυμεί, να παίζει το όνομά του σε τοπικό επίπεδο, για να στηρίξει την πολιτική του καριέρα. Είναι δικαίωμα αποκλειστικό του Γιάννη Μπουτάρη εάν θέλει να είναι υποψήφιος στο μέλλον. Ο ίδιος, βέβαια, πιστεύει πως δεν μπορεί να είναι κάποιος αιώνιος δήμαρχος και ότι θα πρέπει να υπάρχει σε τακτικό χρονικό διάστημα αλλαγή".