Skip to main content

Πέφτουν... «πετροδόλαρα» στον τουρισμό της Ελλάδας

Οι Σαουδάραβες έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους στη νότια Ελλάδα, με αγορές ξενοδοχείων, και θα ανέβουν βορειότερα υπό προϋποθέσεις.

Όμιλος Σαουδαραβικών συμφερόντων αγόρασε και ανακαινίζει μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στα νότια προάστια της Αθήνας. Οι πληροφορίες λένε ότι είναι το πρώτο τους επεκτατικό βήμα επί ευρωπαϊκού εδάφους και εξ αυτού του λόγου θα είναι εντυπωσιακό. Περισσότερες λεπτομέρειες, με ονόματα και διευθύνσεις, προσεχώς. Πάντως, για την ώρα, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι δεν υπάρχουν σχέδια για ξενοδοχείο και στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Αντιθέτως, αυτό το οποίο μαθαίνουμε είναι ότι ξεκίνησαν από τώρα τα παζάρια για να εξαγορασθεί και άλλο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Νότιο Ελλάδα.

Ωστόσο, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι λεφτά υπάρχουν. Και ότι οι Σαουδάραβες θα ανέβουν και βορειότερα, υπό δύο προυποθέσεις: α) αν οι επενδύσεις που κάνουν τώρα νότια, στην Αττική , έχουν την απόδοση που περιμένουν και β) αν παρουσιασθούν ευκαιρίες και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Γεγονός πάντως είναι ότι «δεν έχουν έρθει για να σκορπίσουν τα πετροδόλαρα τους», όπως λένε όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους. Όμως, «αν βρουν ευκαιρία, δεν κάνουν πίσω με τίποτα». Το πρόβλημα είναι πως στο πρόσφατο παρελθόν ό,τι δουλειά άνοιξαν επενδυτές από τον Κόλπο στην Ελλάδα, δεν προχώρησε. Ακόμα και τα νησιά που αγόρασαν, τώρα θέλουν να τα επιστρέψουν...