Skip to main content

ΠΕΕΒΕ: Δεν ζητήσαμε ποτέ δωρεάν παραχώρηση αναψυκτηρίου στη Ν. Παραλία

Με αίτημα μας προτείναμε στον δήμο, από κοινού με τους «Φίλους της Νέας Παραλίας», την υιοθεσία του Κήπου των Γλυπτών, αναφέρει η Πολιτιστική Εταιρία

Τις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη αναφορικά με τα περίπτερα της Νέας Παραλίας σχολιάζει η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος.

«Ουδέποτε η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος αιτήθηκε την παραχώρηση από τον Δήμο και μάλιστα δωρεάν (!) ενός αναψυκτήριου στη Νέα Παραλία. Αυτό είναι πραγματικά εξωφρενικό» ανάφερε σε ανακοίνωσή της η ΠΕΕΒΕ.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραχωρηθεί περίπτερο στους «Φίλους της Νέας Παραλίας» και στην Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδας (ΠΕΕΒΕ). Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο δήμος δεν παραχωρεί τίποτα δωρεάν, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η ΠΕΕΒΕ θέλει να υιοθετήσει το πάρκο των Γλυπτών όχι να παραχωρηθεί περίπτερο (δείτε εδώ).

Η ΠΕΕΒΕ, με τη σειρά της, υπογραμμίζει: «Με αίτημά μας την 16.11.2015 προτείναμε στον Δήμο, από κοινού με τους «Φίλους της Νέας Παραλίας», την υιοθεσία του Κήπου των Γλυπτών με ανάληψη εκ μέρους της Εταιρείας μας της μέριμνας και της δαπάνης για τη μεταφορά και τοποθέτηση των γλυπτών του Κατζουράκη και του Χατζηπατέρα, η οποία υλοποιήθηκε, και στη συνέχεια την ανάληψη της μέριμνας και της δαπάνης για τη συντήρηση του όλου χώρου επί τρία έτη. Για την δεύτερη πρότασή μας δεν πήραμε μέχρι σήμερα καμιά απάντηση από τον Δήμο».

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΕΕΒΕ μάλιστα επισύναψε το σχετικό έγγραφο.