Skip to main content

ΠΕΔΚΜ: «Ναι» στα αιτήματα αγροτών, αλλά «όχι» σε μπλόκα στα τελωνεία

Ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας από το Σιδηρόκαστρο Σερρών - Ζητεί άμεσο και ειλικρινή διάλογο αγροτών, κυβέρνησης

Τη στήριξή του στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, αλλά και την αντίθεσή του στο κλείσιμο των εισόδων-εξόδων της χώρας και των εθνικών οδών από αγροτικά μπλόκα, εκφράζει σε ψήφισμά του το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ, που συνεκλήθη σήμερα στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Η απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υποστηρίζουμε τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω μείωσης του αγροτικού εισοδήματος και ζητούμε απ την κυβέρνηση  να σκύψει πάνω στα προβλήματα των με μέτρα ενίσχυσης του πρωτογενή τομέα, εκσυγχρονισμού της παραγωγής, αναδιάρθρωσης του παραγωγικού προτύπου, αντιμετώπισης τω κόκκινων αγροτικών δανείων και υιοθέτησης ρεαλιστικού ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο κλείσιμο των εισόδων-εξόδων της χώρας και των εθνικών οδών».

«Καλούμε και τις δυο πλευρές (Κυβέρνηση και Αγρότες) να προβούν σε άμεσο ειλικρινή διάλογο, συζήτηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων», καταλήγει το ψήφισμα της Ένωσης.