Skip to main content

Παιδιά των Παιδικών Σταθμών Π. Μελά ενίσχυσαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου ενίσχυσαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τους αδύναμους συμπολίτες και ένιωσαν τη «Χαρά του να χαρίζουμε»

Παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Παύλου Μελά ενίσχυσαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τους αδύναμους συμπολίτες και ένιωσαν τη ΄΄Χαρά του να χαρίζουμε΄΄


Με αφορμή τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα και τη δράση «Νηστίσιμα πρωϊνά», η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά πραγματοποίησε μια πράξη αλληλεγγύης με πρωταγωνιστές τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας και την πολύτιμη αρωγή των Γονέων - Κηδεμόνων τους.

Αφού λοιπόν συμμετείχαν στα Νηστίσιμα πρωινά που προσφέρθηκαν στους χώρους των Παιδικών Σταθμών και στη δημιουργία πασχαλινών κατασκευών με τη βοήθεια του προσωπικού, Γονείς και παιδιά, συγκέντρωσαν τρόφιμα και δημιούργησαν δέματα αγάπης που τη Μεγάλη Εβδομάδα μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου δόθηκαν σε αδύναμους συμπολίτες και οικογένειες που είχαν πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

Από τις 23 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου 2018, στους Παιδικούς Σταθμούς ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ, ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, ΡΟΔI, ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ, ΓΛΑΡΟΠΟΥΛΙΑ, ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ, ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ, ΧΡΩΜΑΤΟΥΠΟΛΗ, ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής πολιτικής Χαράς Αμανατίδου και της Προϊσταμένης της Κοινωνικής Υπηρεσίας Αναστασίας Κυριακίδου, τα παιδιά ένιωσαν τη «Χαρά του να χαρίζουμε».

Το πάπλωμα της προσφοράς από τα παιδιά του ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΥ της Ευκαρπίας

Μάλιστα στον Παιδικό Σταθμό της Ευκαρπίας ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ, με πρωτοβουλία της Κοινωνικής Λειτουργού Καλλιόπης Φουντούκη, διαβάστηκε το εξαιρετικό σύγχρονο παραμύθι «Το δώρο της Παπλωματούς» του Τζεφ Μπριμπό, που ενέπνευσε τα παιδιά. Σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς του σταθμού δημιούργησαν το κουτί της προσφοράς και ανέλαβαν την κατασκευή ενός πολύχρωμου παπλώματος, όπως η γενναιόδωρη Παπλωματού του παραμυθιού, που έφτιαχνε τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χάριζε στους φτωχούς.

Δίπλα στο κουτί όπου συγκεντρώνονταν τα τρόφιμα, υπήρχε ένα καλάθι με μικρά πανάκια και κάθε φορά που ένα παιδί έφερνε μία συσκευασία έπαιρνε και ένα πανάκι. Στο τέλος, όλα αυτά τα πανάκια συγκεντρώθηκαν, ράφτηκαν και δημιούργησαν το πάπλωμα της προσφοράς για να ζεστάνει τις καρδιές των συνανθρώπων μας.

Μέσω ενός διαδραστικού παιχνιδιού, δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουμε βοήθεια ακόμα και από το υστέρημά μας.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης ευχαρίστησε τους Γονείς, τα παιδιά και το προσωπικό όλων των Παιδικών Σταθμών για την πρωτοβουλία και την προσφορά τους.

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο» του Δήμου Παύλου Μελά στηρίζει τους αδύναμους

Να σημειωθεί ότι για τις Άγιες Μέρες του Πάσχα, το «Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο» του Δήμου Παύλου Μελά, εξυπηρέτησε με εορταστικά δέματα τις 115 οικογένειες των τακτικών ωφελούμενων του προγράμματος του Παντοπωλείου καθώς επίσης και τις 43 οικογένειες του προγράμματος του συσσιτίου με έκτακτο εορταστικό πακέτο, ενώ σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, δόθηκαν έκτακτα πακέτα και σε άλλες οικογένειες συμπολιτών μας που χρήζουν υποστήριξης λόγω των δύσκολων συνθηκών διαβίωσής τους.