Skip to main content

PCS: Μια από τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Η εταιρεία αναδεικνύεται για τρίτη συνεχή χρονιά ως εταιρεία με το καλύτερο περιβάλλον, αφού το 2016 είχε λάβει την πρώτη και το 2015 τη δεύτερη θέση

Τη δεύτερη θέση, μεταξύ των εταιρειών που απασχολούν από 20 - 49 εργαζομένους, με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, κατέλαβε η PCS, θυγατρική της SingularLogic, μέλος του Ομίλου MIG, η οποία δραστηριοποιείται σε 10 χώρες στην παροχή ολοκληρωμένων μηχανογραφικών λύσεων και υπηρεσιών σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Σημειώνεται ότι η PCS αναδεικνύεται για τρίτη συνεχή χρονιά ως εταιρεία με το καλύτερο περιβάλλον, αφού το 2016 είχε λάβει την πρώτη και το 2015 τη δεύτερη θέση στην ίδια κατηγορία.    

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η έρευνα που διεξήχθη στην Ελλάδα, από την Great Place to Work® Institute Hellas σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School, ανέδειξε 25 επιχειρήσεις, οι οποίες κατηγοριοποιήθηκαν ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους. Η κατάταξη των εταιρειών γίνεται με βάση τις απαντήσεις των εργαζομένων της εταιρείας (βαρύτητα 2/3) και τις απαντήσεις της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού αναφορικά με τις πρακτικές Διοίκησης Προσωπικού (βαρύτητα 1/3). Κατά την ερευνητική διαδικασία εξετάζονται και αξιολογούνται πέντε βασικές παράμετροι του εργασιακού περιβάλλοντος, όπως: η αξιοπιστία της διοίκησης, ο σεβασμός προς τους εργαζομένους, το αίσθημα δικαιοσύνης που  υπάρχει στην εταιρεία, η υπερηφάνεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι και η συντροφικότητα που αναπτύσσεται μέσα στην εταιρεία.

«Η PCS πιστή στην ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της, στηρίζει, ενθαρρύνει κι επιβραβεύει έμπρακτα την ανάπτυξη των εργαζομένων της, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση των δεξιοτήτων και των ταλέντων τους, ενώ δημιουργεί ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για την ανάληψη και επίτευξη υψηλών στόχων», καταλήγει η ανακοίνωση.