Skip to main content

Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Μήνυμα θωράκισης εντός ευρώ το δημοψήφισμα

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως το αίτημα του πρωθυπουργού για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα βοηθήσει σημαντικά στη διαπραγμάτευση.

Ως «μήνυμα θωράκισης εντός Ευρωζώνης» ερμήνευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος το αποτέλεσμα του αποτελέσματος, ενώ εξήγησε, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι η ετυμηγορία σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να επιτύχει συμφωνία όπως το απαιτούν οι αρχές και άξιες της Ε.Ε.

Το αίτημά σας για Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή θα βοηθήσει σημαντικά, είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Όπως εκτίμησε ο κ. Παυλόπουλος, πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για υποδειγματική στάση των πολιτικών και για «παράδειγμα δημοκρατίας» και τόνισε ότι πρέπει να σφυρηλατηθεί η εθνική ομοψυχία και να σχηματιστεί αρραγές μέτωπο για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία.

Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και λογικές και είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε διαπραγμάτευση και έναν έντιμο συμβιβασμό για το καλό της Ε.Ε., συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως η Ε.Ε. προχωρά μέσα από συμβιβασμούς.