Skip to main content

Παυλόπουλος προς Τουρκία: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες

Η ειρήνη και η ειρηνική συνύπαρξη έχουν ως αυτονόητη προϋπόθεση τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από τη Χίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, καλώντας την Άγκυρα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο.

«Η ειρήνη και η ειρηνική συνύπαρξη έχουν ως αυτονόητη προϋπόθεση τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου» τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη σφαγή της Χίου, το 1822.

«Μάρτυρες στον βωμό της ελευθερίας, οι σφαγιασθέντες μας δείχνουν το δικό μας χρέος και τον δικό μας δρόμο: Δεν λησμονούμε το αίμα των ηρώων - μαρτύρων. Δεν υποστέλλουμε την σημαία της ελευθερίας και συνακόλουθα, της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας» επεσήμανε, παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφορά έκανε και στη Συνθήκη της Λοζάνης, η οποία -κατά τον ίδιο- καθορίζει επακριβώς τα σύνορα της Ελλάδας και άρα, της Ε.Ε. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για οποιασδήποτε μορφής γκρίζες ζώνης ή άλλες ανιστόρητες αμφισβητήσεις» έσπευσε να προσθέσει.