Skip to main content

Παυλόπουλος από Θεσσαλονίκη: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική (vid)

Πρέπει να υπερασπιστούμε τη Μακεδονία με κάθε τρόπο, είπε, ενώ προέβαλε το παράδειγμα του Ελευθέριου Βενιζέλου για την υπεράσπιση των ιδανικών

«Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κάνοντας, έτσι, ιστορική αναφορά στην περίφημη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, κατά την ομιλία του από την ιστορική Γέφυρα του δήμου Χαλκηδόνος, όπου παρευρέθη για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παυλόπουλος συμπλήρωσε ότι «πρέπει να υπερασπιστούμε τη Μακεδονία με κάθε τρόπο», ενώ προέβαλε το παράδειγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου για την υπεράσπιση των ιδανικών.

«Ό,τι σημαντικό καταφέραμε εμείς οι Έλληνες στην ιστορία μας το καταφέραμε ενωμένοι», επισήμανε ο ίδιος, τονίζοντας την αξία της ενότητας ώστε να «διεκδικήσουμε τη θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και να «ξανακάνουμε την Ελλάδα αυτό που της αξίζει να είναι».

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι αυτές οι αξίες πρέπει να μεταδοθούν στις νέες γενιές και πρέπει «να θυμόμαστε ποιοι είναι οι εχθροί του έθνους μας: η διχόνοια, ο διχασμός και ο φθόνος».