Skip to main content

Παύση καθηκόντων σε υπάλληλο του υπ. Προστασίας του Πολίτη

Παύση καθηκόντων επέβαλε ο διοικητής της Ασφάλειας Βόλου σε πολιτικό υπάλληλο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συνελήφθη χθες κατηγορούμενος για απιστία, παράβαση καθήκοντος και απάτη.
Παύση καθηκόντων, επέβαλε ο διοικητής της Ασφάλειας Βόλου σε πολιτικό υπάλληλο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συνελήφθη χθες από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κατηγορούμενος για απιστία, παράβαση καθήκοντος και απάτη.

Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, ο οποίος ήταν αρμόδιος για την παραλαβή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών για την έκδοση και ανανέωση αδειών αγοράς και κατοχής κυνηγετικών όπλων, αν και έπαιρνε από τους ιδιώτες χρήματα για τα προβλεπόμενα ένσημα, επικολλούσε σε κάθε άδεια μέρος μόνο αυτών, παρακρατώντας τα υπόλοιπα χρήματα με την πρόφαση αγοράς παραβόλων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), τα οποία, όμως, κρατούσε για τον εαυτό του.

Το όφελος, που αποκόμιζε σε κάθε περίπτωση, για την οποία δεν απέδιδε στο Δημόσιο το παράβολο ένσημο του Μ.Τ.Σ., κυμαινόταν από 4 έως και 14 ευρώ. Στην κατοχή και στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένσημα και χρήματα. Σήμερα το πρωί, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Βόλου, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε τιμηθεί για ανδρεία το 1999, όταν ήταν φαντάρος, επειδή είχε αντιδράσει με γενναιότητα, στα Γιαννιτσά, κατά τη διάρκεια πειρατείας σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κιλκίς. Τότε, είχε ακινητοποιήσει τον πειρατή, αρπάζοντάς του το χέρι με το οποίο κρατούσε χειροβομβίδα και απειλούσε τους επιβάτες. Για την πράξη του εκείνη, σε ένδειξη τιμής, προσελήφθη στο Δημόσιο ως πολιτικός υπάλληλος στο τότε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.