Skip to main content

Πατσάς και καλαθάκια με προϊόντα made in Thessaloniki στη Detrop

To Thessaloniki Food Festival συμμετέχει στη φετινή έκθεση και διοργανώνει ξεχωριστά events που αναδεικνύουν τη γαστρονομική κουλτούρα της πόλης.

Στη γαστρονομική κουλτούρα και παράδοση της Θεσσαλονίκης θα είναι αφιερωμένη φέτος η συμμετοχή του Thessaloniki Food Festival στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών, Detrop 2017 που ξεκινά σήμερα Παρασκευή 3 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 6 Μαρτίου.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Περίπτερο 9 της ΔΕΘ, που θα έχει ως σημείο αναφοράς το λογότυπο του Thessaloniki Food Festival, τη γοργόνα με τον σκούφο, όπως και στον εξωτερικό χώρο του Περιπτέρου 8, διοργανώνονται ξεχωριστά events, με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης και τη σύνδεσή της με την τουριστική αγορά, με τους επαγγελματίες του χώρου τροφίμων και ποτών, καθώς και με τον παραγωγικό ιστό της ευρύτερης περιοχής.

Οι δράσεις του 7ου Thessaloniki Food Festival στο πλαίσιο της  Detrop 2017:

- Θα αναδειχθεί και θα προσφέρεται στους επισκέπτες ένα παραδοσιακό γαστρονομικό προϊόν της πόλης, ο πατσάς της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το πρώτο και μακροβιότερο εστιατόριο, στο είδος

- Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί το «Made In Thessaloniki FOOD BASKET – Το Καλάθι των Τοπικών Προϊόντων της Θεσσαλονίκης» σε συνεργασία με την Places & Flavors και τοπικούς παραγωγούς, για τη στοχευμένη ανάδειξη αντιπροσωπευτικών και βραβευμένων τοπικών προϊόντων. Το «Made In Thessaloniki FOOD BASKET» θα συνεχίσει το ταξίδι του, μέσω της «Διπλωματίας των Πόλεων», που ασκεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης

-Επίσης, για πρώτη φορά, το 7ο Thessaloniki Food Festival σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και την Places & Flavors αναδεικνύει και απονέμει τον τίτλο του Chef Ambassador σε τρεις, νέους καταξιωμένους, αλλά και ελπιδοφόρους σεφ της πόλης μας, που συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης και την καθιέρωσή της ως γαστρονομικό προορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με τη συμμετοχή στη Detrop 2017, το 7ο Thessaloniki Food Festival συμμετέχει στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που ξεκινάει απόψε, εγκαινιάζοντας μια νέα ενότητα ταινιών και δράσεων, υπό τον τίτλο “Food vs. Food”, που περιστρέφονται γύρω από την πρωτογενή παραγωγή και τη βιομηχανία, την προετοιμασία και την κατανάλωση του φαγητού.

Η ενότητα «Food vs. Food» 19ου ΦΝΘ, περιλαμβάνει:
Την περιπέτεια «Μυρμήγκια σε μια γαρίδα» του Μαουρίς Ντέκερς
Το success story μιας ομάδας ιδεαλιστών στο «Πριοράτ» του Νταβίντ Φερνάντεθ ντε Κάστρο
Τα «Πικρά σταφύλια-Σκλαβιά στους αμπελώνες» του Τόμ Χάινεμαν
Την ένοχη όψη της σοκολάτας στο «Φάκελος: Σοκολάτα» της Μπέντε Φόρερ
Μια διεθνή γαστριμαργική τάση στα «Μαμούνια» του Αντρέας Γιόνσεν
Τον διάσημο ιταλό σεφ, Μάσιμο Μποτούρα, που μαγειρεύει για πρόσφυγες και άστεγους στο «Θέατρο της ζωής» του Πίτερ Σβάτεκ
Μια γενναιόδωρη και γεμάτη ανατροπές ιστορία στο «Εγώ, ο άλλος άνθρωπος» του Λουκά Αγέλαστου
Την κουζίνα του Αγίου Όρους στην «Αγιορείτικη μαγειρική κληρονομιά» του Χρήστου Ματζώνα
Μια πρώτη γεύση σε πρεμιέρα από ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Το ταξίδι της τροφής - Η διατροφή στην Ελλάδα από την Προϊστορία μέχρι σήμερα»

Συνεργασία με Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Παράλληλα, στη διάρκεια του 19ου ΦΝΘ, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την έκθεση με τίτλο «Χωρίς μαχαίρι και πιρούνι», με θέμα το φαγητό στον ελληνικό κινηματογράφο, με αναφορές από το προφιτερόλ στα «Χτυποκάρδια στο θρανίο» του Αλέκου Σακελλάριου έως τις αισθησιακές μπουκιές της Έλενας Ναθαναήλ στο «Φόβο» του Κώστα Μανουσάκη και τα μπαχάρια της «Πολίτικης Κουζίνας» του Τάσου Μπουλμέτη.

Οι παραπάνω δράσεις τελούν υπό την αιγίδα του 7ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL και του Δήμου Θεσσαλονίκης.