Skip to main content

Πατριωτική προσπάθεια ζητά από τους Πορτογάλους ο Σόκρατες

Τους πολίτες της Πορτογαλίας να κάνουν μια πατριωτική προσπάθεια, κάλεσε ο πρωθυπουργός της χώρας, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης.
Τους πολίτες της Πορτογαλίας να κάνουν μια πατριωτική προσπάθεια, κάλεσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζοζέ Σόκρατες, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης που αποσκοπούν σε μεγαλύτερη μείωση του δημοσίου ελλείμματος το ερχόμενο έτος.

«Γνωρίζω ότι όλοι οι Πορτογάλοι προτίθενται να κάνουν μια προσπάθεια. Απαιτείται μια προσπάθεια εθνική, συλλογική, πατριωτική από όλους», σημείωσε ο Σόκρατες.

«Είναι σημαντικό όλοι να έχουν μια μικρή συμβολή. Όλοι οι Πορτογάλοι που έχουν καλή θέληση καταλαβαίνουν ότι τώρα είναι η στιγμή να κάνουν αυτήν την προσπάθεια», προσέθεσε.

Ο Σόκρατες σημείωσε εξάλλου σήμερα ότι η πορτογαλική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει, αναφερόμενος στα στοιχεία για την ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2010, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος που έφτανε το 9,4% του ΑΕΠ το 2009 σε 4,6% το 2011, ενώ προηγουμένως προέβλεπε τη μείωσή του στο 5,1% του ΑΕΠ το ερχόμενο έτος.