Skip to main content

Πάτρα: Τρεις συλλήψεις για το αιματηρό επεισόδιο μεταξύ μεταναστών

Οι τρεις συλληφθέντες δύο 21χρονοι και ένας 27χρονος, όλοι υπήκοοι Αφγανιστάν, συνεπλάκησαν με άλλους τρεις ομοεθνείς τους.

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα μεταξύ μεταναστών, απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτίες της συμπλοκής έχουν να κάνουν κυρίως με τον έλεγχο της διακίνησης μεταναστών, δηλαδή σε ποιους θα επιτραπεί από τα μέλη κυκλωμάτων να φθάσουν έξω από την περίφραξη του λιμανιού, ώστε να επιχειρήσουν να κρυφτούν σε κάποιο φορτηγό με προορισμό την Ιταλία.

Οι τρεις συλληφθέντες δύο 21χρονοι και ένας 27χρονος, όλοι υπήκοοι Αφγανιστάν, συνεπλάκησαν με άλλους τρεις ομοεθνείς τους, ηλικίας 27, 21 και 17 ετών και τους τραυμάτισαν με αιχμηρά αντικείμενα στον θώρακα, στην κοιλιά και στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, όπου ο 21χρονος παραμένει νοσηλευόμενος σε σοβαρή κατάσταση.

Μετά τη σύλληψη των τριών ατόμων, αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή, καθώς ομάδες μεταναστών, που είχαν μαζί τους ξύλα και άλλα αντικείμενα, ήταν έτοιμες να συμπλακούν.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Η Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας έξω από το λιμάνι.